Έξω με το νεο ΠΚ ..η «φαμίλια» που “έσκαγε” ΑΤΜ- Μητέρα με γιους και… «νύφη»

Με τη μέθοδο «PLOFKRAAK», η επικίνδυνη σπείρα που δρούσε ανεξέλεγκτα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Όπως προέκυψε ήταν μέλη…  «φαμίλιας» με «εξειδίκευση» στις κασετίνες των ΑΤΜ.

Στη Δικη της  «φαμίλιας» με «εξειδίκευση» στις …κασετίνες των ΑΤΜ το Δικαστήριο, δέχτηκε την αναστολή της ποινης και αφέθηκαν ολοι Ελεύθεροι, υπό όρους εμφάνιση στο ΑΤ.

Σύμφωνα με την απόφαση, για εναν απο τους κατηγορούμενους στη κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν 29 δενδρυλλια, κρίθηκε ένοχος ωστόσο του αναγνωρίστηκε η .. ιδία χρήση. Νωρίτερα ο δικηγόρος του είχε υποστηρίξει στην αγόρευση του, “Ο πελάτης μου ήθελε 15-20 ευρώ την ημέρα για να αγοράζει κάνναβη. Έτσι αποφάσισε να πάει στα Εξάρχεια και να αγοράσει σπόρους, τους έβαλε σε γλάστρες, ώστε να του έρθει φθηνότερα”(!)

Ένοχοι για τις εκρήξεις, τις κλοπές και την οπλοκατοχή

Αθώα η μάνα (ο εγκέφαλος) και η νυφη(λόγω αμφιβολιών)

Εν τω μεταξύ, με τον νέο ΠΚ το ελαφρυντικό της μετεφιβικης ηλικίας αναγνωρίζεται σε κατηγορούμενους μέχρι 25 ετών!!!!!
Δηλαδή 9 χρόνια μετά την εφηβεία!!!!!!!!

Συμφωνα με την πρόταση Εισαγγελέα, επί των ποινών:

7 έτη για ληστεία
2 έτη για τις εκρηξεις
3 έτη για κλοπές
2 έτη για φθορές
5 μήνες για ναρκωτικά
6 μηνες για οπλοκατοχή

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο βαρύνονται για τις κατηγορίες,

– Προμήθειας και κατοχής εκρηκτικων, αθώοι σύμφωνα με τον νέο ΠΚ
-Εγκληματικη οργάνωση αθώοι σύμφωνα με τον νέο ΠΚ
-Συμμορια αθώοι σύμφωνα με τον νέο ΠΚ

– Ενοχοι για εκρηξεις, κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας αλλά με τον βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με τον νέο ΠΚ

Για 7 εκρήξεις ΑΤΜ, Ναρκωτικά, Ληστείες, Οπλοκατοχής, με ποινή 7 ετών

Με εκτιμώμενη λεία – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ξεπερνούν τις €300.000 – στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προχώρησαν στη σύλληψη της 46χρονη μητέρα, των δύο γιών της – 23 και 27 ετών- και της «νύφη» της, η οποία είχε ενεργό ρόλο ως «τσιλιαδόρος». Οι οκτώ συλληφθέντες που είχαν δράση σε ΑΤΜ σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα.

Με διαρρηκτικά εργαλεία, μπουκάλες οξυγόνου, συνδεσμολογίες, λοστούς και κατσαβίδια παραβίαζαν τις εισόδους των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης και να προκαλούσαν εκρήξεις.

Έχουν «χτυπήσει» δεκάδες ΑΤΜ πριν από τον Δεκέμβριο του 2017

Οι «κωδικές» ονομασίες για τα.. ΑΤΜ
Τα μέλη της σπείρας, είχαν κωδικοποιημένες αναφορές όπως «κοπέλες» όταν αναφέρονταν σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και «ουρά», στην παρουσία Αστυνομικών ενώ είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της Αστυνομίας. Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι η.. “φαμίλια” μισθωναν χώρους στάθμευσης, που χρησιμοποιούνταν ως  «καβάτζες» και «ορμητήριο» της εγκληματικής τους ομάδας.

Πέντε από τους συλληφθέντες ήταν σεσειμασμένοι για  συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,  διάπραξη διακεκριμένων κλοπών,  ληστειών,  όπως επίσης και   για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εκτίσει και ποινές στη φυλακή. Βαρύνονται με διαρρήξεις σε κατάστημα στην Αθήνα και δύο κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ στην κατοχή τους κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα.