Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός στο ξενοδοχείο της Συγγρού- Συνελήφθησαν οι δύο συνδιαχειριστές και δύο Πακιστανοί εργαζόμενοι

Καταγράφηκαν από τις κάμερες να μεταφέρουν τα εύφλεκτα υλικά και οι κινήσεις τους κρίθηκαν ύποπτες

Συμμετείχαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ξενοδοχείου στο Athenaeum Palace της Λεωφόρου Συγγρού, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά (05/12 2019) η οποία αποδόθηκε σε εμπρησμό. Από την έρευνα τηw Υποδιεύθυνσηw Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προέκυψε για τον 56άχρονο και την 54άχρονη συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου  ηθική αυτουργία στον εμπρησμό κατά τον οποίο τραυματίσθηκαν τρία άτομα, ενώ προσδιορίσθηκαν και οι φυσικοί αυτουργοί , δύο Πακιστανοί εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο.

Οι κινήσεις των δύο Πακιστανών, να μεταφέρουν τα εύφλεκτα υλικά καταγράφηκαν σε κύκλωμα ασφαλείας από τις κάμερες που ήταν εγκατεστημένες στο χώρο, ενώ και οι κινήσεις τους στη συνέχεια, κρίθηκαν ως ύποπτες. Κατά την εξέτασή τους, φέρονται να  ομολόγησαν τις πράξεις τους, καθώς κατονόμασαν τους εντολείς του εμπρησμού ενώ περιέγραψαν όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε.

Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, υπήρχε πολυετής προστριβή του ιδιοκτήτη του κτιρίου με τους διαχειριστές του ξενοδοχείου, λόγω μη καταβολής ενοικίου ύψους περί τις €900.000 καθώς και για πολεοδομικές εκκρεμότητες ως προς τη χρήση του, με την κατάσταση να δυσχεραίνει τις συναλλαγές, τις ασφάλειες και τη γενικότερη λειτουργία της επιχείρησης. Από τον περασμένο Απρίλιο, ήταν σε εξέλιξη διαδικασία έξωσης ενώ την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχαν μεταβεί στο ξενοδοχείο δικαστικοί επιμελητές για να σφραγίσουν το χώρο.

Με εντάλματα του αρμόδιου Ανακριτή και οι δυο συνδιαχειριστές συνελήφθησαν (12/03)  ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού και για τη πρόκληση φθορών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Με κατηγορίες για φυσική αυτουργία φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παραπέμφθηκαν και οι δύο Πακιστανοί.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, προς εκτέλεση των ενταλμάτων σε βάρος τους .