Εξετάζεται η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού σε παλαιά βάση του ΝΑΤΟ

Έκθεση της ειδικής επιτροπής για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, διαβιβάστηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου

Στον Ασπρόπυργο σε έκταση 93 στρεμμάτων, στις κλειστές εγκαταστάσεις παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ, στη θέση «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας» σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ορίζει  ως ενδεδειγμένο σημείο για την ανέγερση των νέων φυλακών, η  επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση και βρίσκεται κοντά στα Δικαστήρια και παραπλεύρως σε μεγάλο οδικό άξονα – την Αττική Οδό- που διευκολύνει τη μεταγωγή κρατουμένων, αλλά και τη μετακίνηση υπαλλήλων και συγγενών κρατουμένων. Ενώ βρίσκεται κοντά  στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο χώρος, διαθέτει κτίρια με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, εφόσον τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση

Παράλληλα, για τις νέες υπερσύγχρονες φυλακές, στα πρότυπα ξένων φυλακών, προβλέπεται βάσει πλάνου η ασφάλεια, με ηλεκτρονικά και άλλα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ενώ προβλέπεται η ανέγερση δύο κτιρίων, όπου θα κρατούνται κυρίως υπόδικοι, οι οποίοι θα εναλλάσσονται.

Η ίδια επιτροπή είχε εξετάσει εκτάσεις στον Αυλώνα και την Μαλακάσα, αλλά απορρίφθηκαν καθώς κρίθηκε ότι είναι μακριά απο την Αθήνα και δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Η 5σελιδη έκθεση της επιτροπής, θα μελετηθεί από το Υπ.ΠΡΟΠΟ και θα αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης του έργου.