Με εξέταση ούρων(!) επιχείρησε να εξαπατήσει τον Εισαγγελέα για την ενίσχυση του Συλλόγου Αποφυλακισμένων Απεξαρτημένων Τοξικομανών

Ο απατεώνας επιχείρησε να εξαπατήσει και τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Βόλου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του magnesianews.gr 30άχρονος κάτοικος Βέροιας, μπήκε στα Δικαστήρια του Βόλου (08/03) για να πουλήσει στους Δικαστές εικόνες, επικαλούμενος την ενίσχυση του Συλλόγου Αποφυλακισμένων Απεξαρτημένων Τοξικομανών.
Στο γραφείο του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου ο 30άχρονος ζήτησε στον Δικαστικό Λειτουργό να αγοράσει μια εικόνα που έφτιαχνε ο ίδιος, για να ενισχύσει το Σύλλογο Αποφυλακισμένων Απεξαρτημένων Τοξικομανών. Σε τσάντα που έφερε είχε μαζί του πέντε εικόνες, τις οποίες και επέδειξε στον Εισαγγελέα για να διαλέξει, ενώ του ανέφερε ότι είχε πουλήσει και άλλες σε Δικαστές, οι οποίοι του πλήρωσαν και περισσότερα χρήματα, καθώς προορίζονται για “καλό σκοπό”.
Ο Εισαγγελέας έδειξε όλη την καλή διάθεση, αλλά χρειάστηκε να πάει στο αυτοκίνητό του να πάρει χρήματα.

Ο Εισαγγελέας με τα χρήματα επέστρεψε στο γραφείο του, για να αγοράσει την εικόνα, ωστόσο ζήτησε να δει τα έγγραφα που θα αποδείκνυαν ότι τα έσοδα από τη δραστηριότητα θα βοηθούσαν άλλους αποφυλακισμένους και απεξαρτημένους, ωστοσο το μόνο έγγραφο που υπήρχε στη διαφάνεια που του επέδειξε ο 30άχρονος, ήταν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης ούρων (!) από το 2008 Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Με την αποκάλυψη της απατης, ο 30άχρονος ζήτησε “να τον λυπηθεί” καθώς ανέφερε έχει δύο παιδιά στη Βέροια και πουλάει τις εικόνες για βιοποριστικούς λόγους.
Με εντολή του Εισαγγελέα ο 30άχρονος συνελήφθη, με την κατηγορία της απόπειρας απάτης και για εμπόριο αγνώστου ταυτότητας εικόνων, εκμεταλλευόμενος τη θρησκευτική συνείδηση των ανθρώπων, κρατήθηκε χθες στην Αστυνομία και παραπέμφθηκε (09/03) στο Αυτόφωρο Μονομελής Πλημμελειοδικείο Βόλου