Εξάρχεια, περιξ Πολυτεχνείου: Μολώτοφ μετά το μαθητικό συλλαλητήριο

Με την ολοκλήρωση του μαθητικού Συλλαλητηρίου, οργανωμένες ομάδες ταραξιών, κινήθηκαν περιξ Πολυτεχνείου και προκάλεσαν επεισόδια.

Από την πλευρά της Τοσίτσα, στην περίμετρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, οργανωμένή ομάδα ταραξιών, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκουλες απέρριψαν μολώτοφ στις στατικές δυνάμεις της ΔΑΕΑ – ΥΜΕΤ και ΜΑΤ- και σε απώθησή τους, έγινε χρήση χημικών.

ΜΟΛΩΤΟΦ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ_ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ_ΕΛΑΣ

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, ένα αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, όταν μολώτοφ εξερράγη στο εσωτερικό του, με τους κουκουλοφόρους να προκαλούν εμπρησμούς σε κάδους απορριμμάτων.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια το μαθητικού Συλλαλητηρίου, όταν μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με δυο βόμβες μολώτοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στα “λουλουδάδικα”, σε φραγμό επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι ταραξίες, κινήθηκαν σε μπλοκ στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, και επιτέθηκαν και πάλι στη διμοιρία των ΜΑΤ με πέτρες και μλώτοφ. Οι Αστυνομικοί σε απώθηση των κουκουλοφόρων έκαναν χρήση χημικών.

Τα ατομα κατέληξαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου τα επεισόδια συνεχίστηκαν.