Εξάρχεια: Παιδικό παιχνίδι όπλο, έθεσε σε κινητοποίηση την ΕΛΑΣ

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Αστυνομικοί που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία περιξ των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη και στόχους στην περιοχή των Εξαρχείων. Κρότος όπλου και η κίνηση πίσω από την κουρτίνα προκάλεσε την άμεση αντίδραση Αστυνομικού σκοπού, για να προκύψει τελικά ότι ήταν παιδί με όπλο παιχνίδι που προκάλεσε την αναστάτωση.

Η παρατήρηση (11/11-18.50) Αστυνομικού σκοπού διμοιρίας για κίνησης ατόμου, η παρουσία του οποιου κρίθηκε ύποπτη, σε διαμέρισμα ορόφου πολυκατοικίας και ο κρότος όπλου στη  ησυχία των Εξαρχείων, έθεσε σε κατάσταση επιχειρησιακής αντίδρασης με σήμα Κέντρου, τους Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας που μετεβησαν και απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, αγόρι (προεφηβικής ηλικίας) με παιχνίδι όπλο, πάτησε τη σκανδάλη ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της πολυκατοικίας και στην αναστάτωση που προκλήθηκε, μπηκε και πάλι στο διαμέρισμα.

Οι Αστυνομικοί με εντολές Κέντρου έλαβαν θέση κάλυψης πληρώματα της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας ακροβολίστηκαν στην περίμετρο της περιοχή των Εξαρχείων. Όπως διακριβώθηκε ωστόσο, δεν συνετρεχαν λόγοι ανησυχίας και τα πληρώματα επέστρεψαν στους τομείς τους.

Είχαν προηγηθεί η ένοπλη επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Ανδρέα Μεταξά, και η κίνηση ατόμου με όχημα την επόμενη, με τον οδηγό να μην σταματάει σε σήμα για έλεγχο και να ενεργεί απωθητικό ελιγμό με κίνδυνο να παρασύρει Αστυνομικό σκοπό ο οποίος ενήργησε πυρά ακινητοποίησης στα ελαστικά του οχήματος.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται στο Nantiareport.gr, από μαχιμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται στο δρόμο, πλέον η κατάσταση διαμορφώνεται ως ανησυχητική, καθώς υπό τη συνεχή ασύμμετρη απειλή ζωής- ακόμα και οι Αστυνομικοί- ενδέχεται στιγμιαία να εκτιμήσουν εσφαλμένα την κατάσταση, με τις συνεπειες να θέλουν ακόμα και οι ίδιοι .. να τις αποστρέφονται.