Εξάρχεια: Μπήκε σε 4 υπό κατάληψη κτήρια η ΕΛ.ΑΣ

Έντονη παρουσία της ΕΛΑΣ σε τέσσερα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της εξακρίβωσης στοιχείων των 143 αλλοδαπών στα κτήριο υπό κατάληψη,  προέκυψε ότι πρόκειται για 61 Αφγανούς, 31 υπηκόους Ερυθραίας 17 Ιρακινούς, 12Ιρανούς 11 Τούρκους, 1 υπήκοο Καμερούν, 1 προερχόμενο απο Σαουδική Αραβία και 1 Σύρο .

Συνελήφθησαν δύο Ελληνες και ένας Γάλλος

Παράλληλα οι τρεις προσαγωγές, μετατράπηκαν σε συλλήψεις, για δύο Ελληνες και έναν Γάλλο υπήκοο οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο. Πρόκειται για 65άχρονο Γάλλο, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για επίθεση κατά Αστυνομικών στο τμήμα Ακροπόλεως, ενώ ένας εκ των δύο Ελλήνων είχε συλληφθεί το 1995 στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Με εισαγγελική διάταξη ύστερα από μήνυση των ιδιοκτητών των ακινήτων και τη συμμετοχή  ΜΑΤ,  ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας η ΕΛ.ΑΣ από τα ξημερώματα επιχειρεί σε κτήρια υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο κτήριο της Καλλιδρομίου βρέθηκαν τρία άτομα, ενω άδειο ηταν το ακινητο ρης Φωτήλα. Επίσης σε δύο ακίνητα επί της οδού Σπύρου Μερκούρη 17 και 19, διαβιούσαν λαθρομετανάστες -πάνω από 70 άτομα. Συνολικά 143 παράνομοι μετανάστες έχουν μεταφερθεί για έλεγχο στοιχείων στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ενώ τρία άτομα τα οποία εντοπίσθηκαν σε κτήριο υπό κατάληψη εξεταζονται.

Στις καταλήψεις Γκάρε και Ρόζα συνελήφθησαν τρία άτομα

Κλειστή παραμένει από τα ξημερώματα η Σπύρου Τρικούπη καθώς δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αποκλείσει την περιοχή των Εξαρχείων, περιμετρικά της πλατείας με υπηρεσιακα οχήματα και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη δράση.