Εξάρχεια: Απολογισμός βανδαλισμών- “Σε 3,5έτη πυρπολήθηκαν 58οχήματα”

Τα στοιχεία βανδαλισμών και εμπρησμών στην περιοχή των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια επεισοδίων καταγραφεί έγγραφο του Δήμου Αθηναίων.

Ανησυχία προκαλούν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην περιοχή των Εξαρχείων καίγεται ένα αυτοκίνητο κάθε 23 περίπου ημέρες και ειδικά το 2016 ο αριθμός έφτασε στο ένα αυτοκίνητο σχεδόν κάθε 15 ημέρες.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την καταγραφή των καμμένων αυτοκινήτων στην συγκεκριμένη γωνιά του κέντρου της Αθήνας. Πολίτες σημειώνουν ότι οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν ότι τα Εξάρχεια και στην πραγματικότητα ένα μεγάλο μέρος του Κέντρου της Αθήνας, βρίσκονται σε “εμπόλεμη ζώνη” όπου καταστρέφονται ανεμπόδιστα ζωές και περιουσίες απλών ανθρώπων.

Η απάντηση του Δήμου ήρθε μετά από έγγραφη ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Π. Αποστολόπουλου προς την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας σχετικά με τον αριθμό των εμπρησμών αυτοκινήτων στην περιοχή των Εξαρχείων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2017. Από τα στοιχεία διαπιστώθηκε σημαντική αύξησή τους και ένας μεγάλος συνολικός αριθμός καμένων οχημάτων.

Συνολικά, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, ο Δήμος Αθηναίων κατέγραψε την περίοδο από το 2014 έως τις 7-9-2017, μέσα σε τριάμισι περίπου χρόνια, 58 καμένα αυτοκίνητα.

Αναλυτικότερα: 12 το 2014, 10 το 2015, 23 το 2016 και 13 έως 07-09-2017.

Πλέον οι πολίτες περιμένουν από την Αστυνομία να προστατέψει τις περιουσίες τους και να μην περιορίζεται συχνά στο ρόλο θεατή και καταγραφέα των ζημιών που προκαλούν ανενόχλητοι κουκουλοφόροι.

_____________

* tovima.gr