“Εξαφανίστηκε” Αστυνομικός Υποδιευθυντής για δυο ημερες απο την Υπηρεσία του.. για να αποφύγει το αυτόφωρο”;

Για τη γυναίκα του Καίσαρα, αναφέρεται η φράση «..δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται». Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ με τους Αξιωματικούς της, να οφείλουν να αποτελούν παράδειγμα για το προσωπικό και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όπου αυτές προκύπτουν.

(22/03-14.00) Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε μαζί μου ο εν λόγω Αξιωματικος της ΕΛΑΣ, ζήτησε την απόσυρση της ανάρτησης ωστόσο όπως διευκρίνησα δεν είναι στις πρακτικές του nantiareport.gr η απόσυρση αναρτήσεων, καθώς δε θα ήταν συνεπές προς τους αναγνώστες μας. Σε ερώτηση αν επιθυμούσε να τοποθετηθεί αρνήθηκε, ενω επιφυλάχθηκε για τις κινήσεις του, ωστόσο υποστήριξε ότι τις δύο ημέρες απουσίας του ο Αξιωματικός από την υπηρεσία, βρισκόταν σε άδεια.

Κι επειδή η διαφάνεια και η αξιοπιστία αποτελούν τις Αρχές του – nantiareport.gr- δημοσιοποιούμε τη στιχομυθία στις κλήσεις με τον εα Αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Νάντια Αλεξίου

____________

Η καταγγελία διαβιβάστηκε στο nantiareport.gr μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

“… δύο μέρες ηταν “αγνοούμενος” και “εξαφανισμένος” Αστυνομικός Υποδιευθυντής της ΔΥΑΤ/ ΥΑΤ. Ο προϊστάμενος  (…) ως όφειλε την Κυριακή 12.03.2017 και την επόμενη ημέρα Δευτέρα 13.03.2017 να παρουσιαστεί στην Υπηρεσία του καθώς δεν είχε λάβει ρεπό ή κάποια άλλη ημερήσια ανάπαυση. Ωστόσο για τις δύο ημέρες παρέμεινε “εξαφανισμένος”, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταγγελία για σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο το οποίοπροκάλεσε.

Την επόμενη ημέρα- Τρίτη 14.03.2017 μετα το πέρας του αυτοφώρου, παρουσιάστηκε και πάλι κανονικά στην Υπηρεσία.

Πρόκειται για Αξιωματικό, που το πλέον ασήμαντο ή Πλημμελές αδίκημα, οδηγεί συναδέλφους σε επίπληξη ακόμα και πειθαρχική ποινή. Υπήρχαν περιπτώσεις που συνάδελφος Αστυφύλακας της  (…) για ένα ασήμαντο περιστατικό που έχει εμπλοκή, δέχθηκε τις σοβαρές επιπλήξεις του Αξιωματικού ενώπιον συναδέλφων και όχι με τον πλέον κομψό τρόπο διαχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση εμπλοκής ενστολου προσωπικού σε παραπτώματα ή περιπτώσεις με μήνυση πολίτη ενεργοποιείται ο εσωτερικός μηχανισμός αυτοκαθαρσης της ΕΛ.ΑΣ επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε οποιαδήποτε εμπλοκή Αστυφύλακα ή Αρχιφύλακα σε υποθέσεις (και επι προσωπικού) με εκκρεμείς σε βάρος τους διαδικασίες, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και σε βαρος του ενεργοποιουνται διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση κι ενώ για τον εν λόγω Αξιωματικο, εκκρεμούσε σε βάρος του μηνυτήρια αναφορά στα πλαίσια αυτοφώρου, επιληφθηκε το οικείο…

Και η Υπηρεσία σε αυτή την περίπτωση, επέλεξε να “παραβλέψει” αυτή την εμπλοκή του Αξιωματικού.. ως να μη συνέβη..

“Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται “!

Με εκτίμηση (στο έργο που προσφέρεται μέσα από το ρεπορτάζ σας)

ΥΓ. Παράκληση να διατηρηθεί η ανωνυμία μου.”