“Εκπροσωπώ την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στο 12ο Athens Pride”|ΑΠΟΨΗ*

Στο Athens Pride θα εκπροσωπήσει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Αστυνομικός της Τροχαίας Αθηνών, σε ηλεκτρονική επιστολή του προς τους διοργανωτές παραθέτει τον αιτιολογικό ισχυρισμό στην απόφασή του.

image

              "Αθήνα, 10 Ιουνίου 2016 

Αγαπητά μέλη της οργανωτικής επιτροπής,
Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Άθενς Πράιντ (Athens Pride) – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα. Ο σκοπός του Άθενς Πράιντ είναι να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των ΛΟΑΔ+ (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων, Διεμφυλικών) ατόμων στην ελληνική κοινωνία και με αυτό τον τρόπο παράλληλα να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.
Συμμετέχω ως μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (εφεξής ΕΑΣΥΑ) στο 12ο Άθενς Πράιντ, ύστερα από απόφασή της, γιατί:
Α) Τα τελευταία χρόνια η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα καθίσταται επικίνδυνη. Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας το 2015 κατέγραψε 273 περιστατικά, από τα οποία στα 185 στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΔ+ άτομα. Όλοι οι προοδευτικοί χώροι οφείλουν να αντιδράσουν. Και η ΕΑΣΥΑ που βρίσκεται δίπλα όχι μόνο στους ανυπεράσπιστους αστυνομικούς, αλλά και στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, που λέει όχι στον ρατσισμό, στέκεται ΚΑΙ δίπλα στην μεγαλύτερη εκδήλωση των ανθρώπων που δεν έχουν τον κυρίαρχο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Β) Σκοπός του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΑΣΥΑ, της ΠΟΑΣΥ, είναι μεταξύ άλλων η συμβολή στη βελτίωση της κοινωνικής νομοθεσίας και η πάλη για την κοινωνική πρόοδο και ειρήνη. Έχουν πολλά να γίνουν στη χώρα μας για την πλήρη και ουσιαστική ισότητα των ΛΟΑΔ+ ατόμων. Το (λειψό) Σύμφωνο Συμβίωσης ψηφίστηκε μόλις πριν κάποιους μήνες και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η νομοθέτηση για την ταυτότητα φύλου.
Γ) Η ΕΛΑΣ δείχνει να παραμένει απαθής και στάσιμη στις κοινωνικές εξελίξεις. Σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση- θεσμό, όπως είναι το Άθενς Πράιντ, με συμμετοχή 20000 και πλέον ανθρώπων και που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, η ΕΛΑΣ θα έπρεπε να εκπροσωπείται επισήμως, τουλάχιστον από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής. Άλλωστε, αυτό πράττουν οι αστυνομίες άλλων προηγμένων χωρών στα δικά τους πράιντ- παρέιντ. Η ΕΑΣΥΑ είναι επιβεβλημένο να καλύψει και καλύπτει αυτό το κενό της φυσικής μας ηγεσίας.
Δ) Εμείς οι αστυνομικοί είμαστε σκληρά εργαζόμενοι, ιδιαίτερα τώρα στις εποχές των μνημονίων που μας έχουν πλήξει και εμάς βάναυσα. Επίσης, και εμείς υφιστάμεθα από μερίδα κόσμου στερεοτυπική αντιμετώπιση, ρατσισμό και αστυνομοφοβία. Οπότε, και εμείς ζητούμε από την ΛΟΑΔ+ κοινότητα αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.
Ε) Να πούμε μαζί: όχι στον ρατσισμό, όχι στην προκατάληψη, όχι στην ρητορική μίσους, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, ναι στις ατομικές ελευθερίες, ναι στον σεβασμό των συνανθρώπων μας.

   Μετά τιμής, 
Παγιαύλας Φωτεινός, 
Μέλος της ΕΑΣΥΑ*

*Φωτεινός Παγιαύλας, μέλος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.
**( 11-12-13/06 στην Ένωση Αθηνών,πραγματοποιούνται αρχαιτεσίες, ως εκ τούτου δε φέρω τη συνδικαλιστική ιδιότητα)