ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο διοικητικός υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο “κατέβασμα” του Server

Σε ΕΔΕ παραπέμπονται οι διοικητικοί υπάλληλοι για τις ευθύνες που προκύπτουν για το “κατέβασμα” του Server στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αναστολή καθηκόντων αποφάσισε η σύγκλητος του ΕΚΠΑ για το διοικητικός υπάλληλος ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι μετείχε στο σαμποτάζ Server του ΕΚΠΑ (12/02). Αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, για τα οποία δόθηκαν νέες ημερομηνίες. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα στις συγκεκριμένες Σχολές, και στα υπόλοιπα τμήματα του ΕΚΠΑ ολοκληρώθηκαν είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Από τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ οι εμπλεκόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο ΕΔΕ, μεταξύ των οποίων και ο υπάλληλος που τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, ενώ ενημέρωση ζήτησε κι έλαβε από το Πανεπιστήμιο και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το ΕΚΠΑ προχωρά στη δημιουργία υποδομών εφεδρικού υπολογιστικού συστήματος, καθώς ενίσχυσε το σύστημα ασφαλείας του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.