Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ- Το “φλουρί” στο κομμάτι του Χριστού και τριήμερο ρεπό απο τον Αρχηγό, μετά από κλήρωση

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Αττικής, με τη συμμετοχή των υπηρετούντων σε ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ

Στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ συναντήθηκαν (17/02) κι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, παρουσία του Διευθυντή της ΔΕΑΔ, Ταξιάρχου Γιώργου Μπάλλα, των Διευθυντών των Υποδιευθύνσεων, των στελεχών των Υπηρεσιών και των προϊσταμένων Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ και της ΔΑΑ.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης. Ο Προϊστάμενος της ΥΕΕΔ Αττικής, ΑΔ Ευστράτιος Ματακούλιας, έκοψε τη βασιλόπιτα, και το “φλουρί” έπεσε στο κομμάτι του Χριστού.

«Να γνωρίζετε ότι είσαστε οι σύγχρονοι μαχητές, που κάτω από αντίξοες συνθήκες 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, επιτελείτε σπουδαίο έργο για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος προς ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Είστε για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Συνεχίστε να τιμάτε την ΕΛ.ΑΣ και την Πατρίδα, βάζοντας πάνω από όλα το “εμείς” στο “εγώ”. Σας ευχαριστώ όλους για τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλετε!», ανέφερε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ευστράτιος Ματακούλιας,

Με καθυστέρηση έδωσε το παρόν και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος  αφού ευχήθηκε υγεία στα πληρώματα της Υπηρεσίας όπως ανέφερε, είχε σκοπό να διαθέσει τριήμερο ρεπό σε όποιον αστυνομικό “έπεφτε” το φλουρί, με το ρεπό τελικά να μπαίνει σε κλήρωση μεταξύ των στελεχών της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το παρόν έδωσε και νέος Διοικητής της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γιάννης Σκούρα, ο οποίος με ονομαστική αναφορά σε Αξιωματικούς και προσωπικό τους ευχαρίστησε – με τους παλαιότερους είχε κοινή πορείας στην ΟΠΚΕ- καθώς έχει διατελέσει σε θέσεις διοίκησης σε μάχιμες υπηρεσίες. Ο ΔΑΑ, αναγνώρισε στο προσωπικό το ρόλο και το έργο που επιτελούν τα στελέχη της ΥΕΕΔ Αττικής, ενώ δήλωσε την πρόθεσή του να βρίσκεται στη διάθεσή του ενστολους προσωπικού της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, προς επίλυση των υπηρεσιακών προβλημάτων όπου αυτά προκύπτουν.

Ωστόσο αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκόμενους, προκάλεσαν για άλλη μια φορά, οι γνωστοί εκπρόσωποι της ιδιαίτερης κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς φρόντισαν να επιδοθούν σε επικοινωνιακό σόου, απευθυνόμενοι προς το Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ, σε δημιουργία εντυπώσεων.

Επίσης η απουσία των συνδικαλιστών της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνων ήταν ακόμα μία δυσάρεστη αποχή, αν και εκλέγονται στην ΟΠΚΕ. Με “στοχευμένη διαρροή” ότι παρέστησαν και αποχώρησαν  για “λόγους συνδικαλιστικής τάξης”, άφησε εκτεθειμένους τους εκλέκτορες τους, τους απλούς αστυνομικούς οι οποίοι επέλεξαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση .

Ευχή όλων για το νέο έτος, υγεία στους υπηρετούντες στην ΕΛΑΣ και τις οικογένειές τους, με ασφάλεια για όλους, και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες των μάχιμων Υπηρεσιών .