Εκάλη: Καταδρομική επίθεση στη οικία Λάτση

Τα άτομα προκάλεσαν φθορές και εγκατέλειψαν το χώρο μετά την καταδρομική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα τα οποία επέβαιναν σε περίπου 10 δίκυκλα (04/06-18.15) προκάλεσαν φθορές στην εξωτερική περίφραξη της βίλας, στην οποία διαμένει η οικογένεια Λάτση .
Τα άτομα μετά την επίθεση αποχώρησαν.
Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, την καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με αφορμή το θάνατο των τεσσάρων εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στην ανάρτησή τους, εχουν καταγράψει σε βίντεο τον βανδαλισμό που προκαλεσαν.
Σε κείμενο ο συντάκτης, χαρακτηρίζει την ενέργειά τους ως «δυναμική παρέμβαση» και παραπέμπει σε ρήση ιταλού αναρχικού, του Σαντέ Κασέριο:«Όταν, υποχρεωμένοι από την ανάγκη και με αντάλλαγμα λίγο ψωμί, πουλάμε την κούραση και τον ιδρώτα μας, διασφαλίζοντας τη ζωή σας, τις χαρές σας, την ασφάλειά σας, καλά γνωρίζουμε ότι σας παρέχουμε τη φιλοξενία της ευζωίας και ως εκ τούτου δεν νιώθουμε ότι σας χρωστάμε κάτι».
Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, κατηγορούν τα δύο κυβερνητικά κόμματα ότι κάνουν σκόπιμα τα «στραβά μάτια στις εγκληματικές πρακτικές των αφεντικών, συμβάλλοντας έτσι στην τέλεση πολλών παρόμοιων δολοφονιών. Είναι συνένοχοι των αστών, που στο όνομα της ανάπτυξης και του εθνικού συμφέροντος, επιβάλουν συνθήκες κάτεργων στους χώρους εργασίας. Το κροκοδείλια δάκρυα από εκπροσώπους του κράτους έχουν σαν σκοπό μόνο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των σύγχρονων μισθωτών σκλάβων του κεφαλαίου».
Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport