Εισβολή Ρουβίκωνα στη ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών (video)

Στη ΙΖ Εφορία Αθηνών στον Άγιο Αρτέμιο εισέβαλλαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκων.

Στο κτήριο της ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών στην οδό Δαμάρεως, μέλη της συλλογικότητας του “Ρουβικωνα” προσχώρησαν σε εισβολή και διένειμαν τρικάκια. Φωνάζοντας συνθήματα και προπηλακίζοντας κόσμο τα μελών της αναρχικής συλλογικότητας, προχώρησαν στην εισβολή στο κτήριο της ΙΖΕφορίας σε διαμαρτυρία για τον πλειστηριασμό, σε οικία ηλικιωμένης, στου Ζωγράφου για οφειλή χρέους κάτω των €5000.

Με ανάρτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού τα μέλη τής αναρχικής συλλογικότητας, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων:

“..Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εγκληματική -πλην «νόμιμη», «αναγκαστική» και «απλά διαδικαστική»- ενέργεια της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, όπου εξέδωσε εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μία συνταξιούχου στο δήμο Ζωγράφου. Για μικροοφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά, πετούν στο δρόμο μία συνταξιούχο βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 51 τ.μ.

Επιλέξαμε να κάνουμε παρέμβαση στην συγκεκριμένη ΔΟΥ πρωταρχικά για να ορθώσουμε ένα ακόμη ανάχωμα στον αγώνα που δίνουμε, ώστε να μην βρεθεί στο δρόμο κανένας άνθρωπος της τάξης μας, για να σπάσουμε το άβατο της ατομικής διαπραγμάτευσης, της ντροπής και της ενοχής που είναι ένας σίγουρος δρόμος ήττας, αλλά για να αναδείξουμε επίσης, ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη. Καταρχήν, η εντολή για κατάσχεση ακινήτου για χρέη στο δημόσιο εναπόκειται στην κρίση και την προσωπική επιλογή του εκάστοτε δ/ντη του δημόσιου ταμείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην διοικητική διεύθυνση της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών. Και δεύτερον, ακόμη και αν πρόκειται για άμεση κυβερνητική εντολή οι κατώτεροι θεσμικά «εκτελεστικοί φορείς» έχουν πλήρη ευθύνη των πράξεών τους και της επιλογής τους να ενισχύσουν ή να αποτρέψουν στην εφαρμογή του ένα νομοθετικό πλαίσιο.”