Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνων: Ποινικές διώξεις στο Χρ.Μαρκογιαννάκη και σε βάρος δύο καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος άσκησε ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων, στον υποψήφιο Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ, Χρήστο Μαρκογιαννακη, καθώς και δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και σε δύο καθηγητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο φάκελος για την υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη,  παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, η οποία άσκησε ποινική δίωξη κατά του υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ- στις επικείμενες εκλογές (20/09)- Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Ο -τότε- Βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, είχε παραδεχθεί με δήλωσή του, ότι είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη διευθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Κατσικά Ιωαννίνων, και είχε συνομιλήσει με τον -τότε- διευθυντή της Σχολής, Γ.Μάντζαρη, ώστε να μην αποπεμφθούν δύο σπουδαστές της Σχολής, από χωριό των Χανίων, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στη σπουδαστική κοινότητα- ο σπουδαστής είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της Γαλακτοκομικής Σχολής, την Κρήτη και είχε αναγράψει το όνομα του χωριού του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.
Ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, άσκησε επίσης ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά δύο μελών της προηγούμενης διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υποψήφιος Βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ, έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του, να προβεί (11/09) σε δήλωση αναφορικά με τη δίωξης που του έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport