“Είναι τιμή μου, που ως Αρχηγός του Π.Σ, έχω υπό την ηγεσία μου 2.200 εθελοντές και εθελόντριες συναδέλφους, ως ισάξια μέλη του Πυροσβεστικού προσωπικού”

Με αφορμή την ημέρα αφιερωμένη στους εθελοντές Πυροσβέστες,  το μήνυμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστατηγου Στέφανου Κολοκούρη

«Τιμούμε σήμερα, στις 5 Δεκεμβρίου του 2020, την «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη».

Είναι τιμή μου, που ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, έχω υπό την ηγεσία μου 2.200 εθελοντές και εθελόντριες συναδέλφους, που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, ως ισάξια μέλη του πυροσβεστικού προσωπικού. Είναι ακόμα μεγαλύτερη τιμή, που 2.500 περίπου συμπολίτες, έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν στις τάξεις του Σώματος ως εθελοντές.
Σας καλώ όλους μαζί σήμερα, να τιμήσουμε τη μνήμη του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, ετών 27, του πρώτου εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του, πρόσφατα, εν ώρα υπηρεσίας. Είναι καθήκον όλων μας, να κρατήσουμε “ζωντανή” τη μνήμη του.
Ας εργαστούμε ενωμένοι για την προστασία και διάσωση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, για την ακόμα αποτελεσματικότερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και για την όσο δυνατόν ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας».