“Αν είναι να αυτοκτονήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο»

Δημόσια παρουσία και Συνέντευξη σε Τηλεοπτική εκπομπή παραχώρησε ο γνωστός για τις επιλογές στην προσωπική του ζωή και τις δημόσιες παραθεσεια του στα κοινωνικά δίκτυα, Υπαστυνομος της ΕΛ.ΑΣ

Επιλέγει να προκαλεί – και όχι για την υπηρεσιακή του πορεία – ο Υπαστυνομος της ΕΛ.ΑΣ , Μιχάλης Λώλης. Προσκεκλημένος σην εκπομπή του Alpha «Μετά τα μεσάνυχτα», ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή ανάρτησή του με τον ίδιο σε περιπτύξεις με το σύντροφό του, στη σκιά Ελληνικής Σημαίας. Μεταξύ άλλων σχολίασε τις επιλογές στην προσωπική του ζωή, και τις δημόσιες παραθέσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Για το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ το πλαίσιο για τις δημόσιες παρουσίες και δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, είναι αυστηρό και η σχετική έγκριση παραχωρείται από το Αρχηγείο, ύστερα από αξιολόγηση αιτήματος, αποκλειστικά για θέματα που άπτονται επιχειρησιακής αντιμετώπισης ή προώθησης δράσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της ΕΛ.ΑΣ. Στην περίπτωση ωστόσο του Υπαστυνόμου Μιχάλη Λώλη, η προσωπική του ζωή αποτελεί – με τεχνίτες αφορμές- αναφορά συζήτησης μεταξύ του ένστολου προσωπικού, ενω προβαίνει και σε δημόσιες δηλώσεις σε ΜΜΕ εντείνοντας τις αντιδράσεις.

https://youtu.be/YV59C5u3A_E

«Πολύς ντόρος για ένα φιλί…για μία απλή εκδήλωση αγάπης. Δεν υπήρχε λόγος να πάρει όλη αυτή την έκταση», σχολίασε ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με επισήμανση για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια των οποίων έγινε αποδέκτης, όπως ανέφερε.

https://youtu.be/EkbIUWOm3Ps

Ο Υπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ σναφερθηκε και στην αντιμετώπιση από την οικογένειά του.

«Δεν φταίνε οι γονείς μου γιατί και αυτοί ζουν σε μια ετεροκανονική κοινωνία. Είχα αντιδράσεις με τη μητέρα μου σε σχέση με τη σημαία. Μου είπε “σ’ αγαπάω, είσαι όλη μου η ζωή, το ξέρεις, αλλά μην προκαλείς”.

Μαμά μου, πώς προκάλεσα; Πώς προκαλώ; Βοηθάω. Όταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος έφυγαν όλοι οι παιδικοί μου φίλοι από δίπλα μου. Ένιωσα μια χαρά. Αποφάσισα ότι αυτό είμαι αυτό υπηρετώ», ανέφερε ο Μιχάλης Λωλης .

https://youtu.be/DBl3z3Sd5lI

«Έχω ακούσει από συγγενικό μου πρόσωπο, πρόσφατα, μια ξαδέρφη μου ότι “ξέρεις κάτι, μπορεί να τους οδηγήσεις και στην αυτοκτονία”.

Αν είναι να αυτοκτονήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο», επεσήμανε ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

«Έκτοτε η σχέση μου με τους γονείς μου είναι εκπληκτική. Η μητέρα μου δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Η αντίδραση του μπαμπά μου ήταν “τι μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε”. Τώρα είναι και περήφανοι για τον αγώνα που δίνω, που βοηθάω κόσμο», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Λώλης.

«Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην κοινωνία, αλλά και μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, που ακριβώς επειδή ακούν όλα αυτά τα ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, φοβούνται και κρύβονται. Τέτοιες απόψεις δεν χωρούν στην Αστυνομία«

»Μακάρι να υπήρχε όταν ήμουν εγώ παιδί, έφηβος, ένας αστυνομικός, ένας ομοφυλόφιλος να λέει αυτά που λέω εγώ σήμερα», ήταν αναφορά στο λόγο του Υπαστυνόμου Λώλη.