“Είναι ευκαιρία και για την ΕΛΑΣ να εξετάσει όσα δε συμβαδίζουν με τις σύγχρονες αντιλήψεις χωρίς αποκλεισμούς”

Ανοιχτή συγχαρητήρια επιστολή απεύθυνε προς τον νέο Υπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ, Αντώνη Τσαπατάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδίας των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Αναφέρει η συνδικαλιστική ανακοίνωση -ανοιχτή επιστολή, «Η Π.Ο.ΑΞΙ.Α καλωσορίζει στην οικογένειά των Αξιωματικών τον Αντώνη Τσαπατάκη. Ένα νέο άνθρωπο, αστυνομικό και αθλητή, ο οποίος έκανε υπερήφανη την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία στους Παραολυμπιακους Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Στο πρόσωπο σου, Αντώνη αντικατοπτρίζεται το πάθος για τη ζωή, το πείσμα της νιότης, η δύναμη της θέλησης και η αγάπη στη ζωή. Με τον αγώνα σου και τις επιτυχίες σου επανοηματοδότησες λέξεις όπως “ελπίδα”, “μπορώ “, “θέλω” και “ζω”. Στο πρόσωπό σου συγχαίρουμε και είμαστε υπερήφανοι για όλους τους ανθρώπους με αναπηρία που μας θυμίζουν τη δύναμη της ψυχής και της θέλησης. Επίσης, είναι ευκαιρία και για το Σώμα να εξετάσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικές διατάξεις που ίσως δε συμβαδίζουν με τις σύγχρονες αντιλήψεις για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς σου για το ήθος και την αγωγή την οποία σου ενέπνευσαν. Είμαστε σίγουροι πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για την Πατρίδα μας όταν τα παιδιά της παλεύουν και νικάνε δαμάζοντας τις δυσκολίες της ζωής».