“Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε ένα λαμπρό μέλλον, γιατί έχετε βάλει τα πιο γερά θεμέλια να κατακτήσετε τους στόχους σας”

Δύο νεαρές φοιτήτριες βρήκαν το χαμένο πορτοφόλι με €8.000, χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσαν, με τον Αξιωματικό της ΓΑΔΠ Θεσσαλίας να τις συγχαίρει δημόσια

Το μεσημέρι της Κυριακής (04/07), κοντά στα πλευρικά διόδια του Πλαταμώνα Πιερίας, δύο 21χρονες, φοιτήτριες στην πόλη της Λάρισας, διερχόμενες με το όχημά τους, εντόπισαν το  πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα, το συνολικό χρηματικό ποσό των €8.069 ευρώ και 47,50 Λέβα Βουλγαρίας, τα οποία και παρέδωσαν στις Αστυνομικές Αρχές. Εντοπίσθηκε ο δικαιούχος, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί την απώλεια του πορτοφολιου και το παρέλαβε.

Ωστόσο νωρίτερα οι δύο νεαρές , κατά την επιστροφή τους από διανυκτέρευση στον Πλαταμώνα, επέστρεψαν και €10, στην ιδιοκτήτρια της πανσιόν στην οποία διέμειναν καθώς τους είχε δώσει λάθος ρέστα προκαλώντας την έκπληξη της .

Αναφορά στις δύο φοιτήτριες που βρήκαν πορτοφόλι με χρήματα και το παρέδωσαν, έκανε ο ΓΑΔΠ Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, «Είναι από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω, γιατί δυστυχώς τα “καλά νέα” σπανίζουν. Πόσο μάλλον όταν σε γεμίζουν με αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο. Συγκινήθηκα πραγματικά όταν δυο φοιτήτριες ήρθαν στο γραφείο μου για να παραδώσουν ένα πορτοφόλι που βρήκαν το οποίο περιείχε 8.000€. Τα κορίτσια αυτά δουλεύουν για να μπορέσουν να σπουδάσουν. Ένιωσα υπερήφανος σαν αστυνομικός, αλλά και σαν γονιός, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Αθόρυβα και ταπεινά μέσα από την σκληρή δουλειά και την δύσκολη καθημερινότητά τους, παραδίδουν μαθήματα σε εμάς τους μεγαλύτερους…. Θερμά συγχαρητήρια σε εσάς και στους γονείς σας!!! Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε ένα λαμπρό μέλλον, γιατί έχετε βάλει τα πιο γερά θεμέλια να κατακτήσετε τους στόχους σας»….