Η εικόνα της καταστροφή στα Εξάρχεια.. στην οπτική του Αστυνομικού που επιχειρεί

Όταν θες να διατηρήσεις τη στιγμή που ανατρέπει αναπάντεχα τη φυσιολογική ροή της καθημερινότητας, την αποτυπώνεις σε φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Στα επεισόδια της 6ης του Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας,  τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.. Αστυνομικοί σε επιχειρησιακή ανταπόκριση για να περιορίσουν τους ταραξίες και τα ακραία στοιχεία που προκαλούσαν βανδαλισμούς..

Μια εικόνα 1000 λέξεις,  έλεγαν αλλά σήμερα η εικόνα,  μπορεί να έχει και παραμέτρους που δεν αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό.

Ένα στιγμιότυπο, όπως το κατέγραψε με τη φωτογραφική μηχανή του ο Άρης Μεσσίνης, για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει απαθανατίσει Αστυνομικό της ΥΜΕΤ να αποτυπώνει με το κινητό του σε “selfie” το σκηνικό καταστροφής που επιχείρησε σε διατεταγμένη υπηρεσία, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, δεν προκύπτει καμία επιχειρησιακής δραση για το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, από την παρουσία ενός ακόμα Αστυνομικού μπροστά του και σε απόσταση, το στιγμιότυπο αποτυπώνει διάταξη στατικής δύναμης, στο σημείο πέριξ του ΕΜΠ με τους Αστυνομικούς να παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Nantiareport.gr Πολύ συζήτηση για ένα στιγμιότυπο που δεν πλήττει ούτε το Στέλεχος ούτε το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή και μόνο τη στολή που φοράει λόγω διάθεσης στα Μέτρα από τη Υπηρεσία του, σε ένα σκηνικό καταστροφής που επαναλαμβάνεται προγραμματισμένα κάθε 6η Δεκέμβρη, την τελευταία 10ετία ..

Τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ… μια selfie..