Ειδομένη: Συνελήφθησαν μέλη ΜΚΟ συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ

Άλλες πέντε συλλήψεις πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο ελέγχων σε σημεία του οδικού άξονα προς τον καταυλισμό, στην Ειδομένη.

image

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ συνέλαβαν τρεις υπηκόους Νορβηγίας- δύο γυναίκες και έναν άντρα- και μία Αγγλίδα, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκε ασύρματος μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Όπως διακριβωθηκε οι συλληφθέντες είχαν προγραμματίσει στις ραδιοσυχνότητες της ΕΛΑΣ και παρακολουθούσαν τις ενδοεπικοινωνιες των Ελλήνων Αστυνομικών.
Το πρωί (13/04) είχε συλληφθεί και μία Γερμανίδα για κατοχή σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη (12/04) για την κατοχή μαχαιριού, του ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Οι συλληφθέντες είναι μέλη ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ειδομένης.
Στην περιοχή της Ειδομένης παραμένει μικρή ομάδα διαβιούντων προσφύγων και λαθρομεταναστών στον καταυλισμό  σε σημείο του φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-Σκοπίων στο σημείο από το οποιο – νωριτερα- είχαν επιχειρήσει να ξηλώσουν κομμάτι της περίφραξης. Ακολούθησε επίθεση με ρίψεις αντικειμένων και πέτρες από τους λαθρομετανάστες, με τις αρχές των Σκοπίων να επιχειρούν με χρηση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.
Στο σημείο από την ελληνική πλευρά έχει παραταχθεί κατά μήκος του φράχτη ενισχυμένη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.