Ειδομένη: Επεισόδια με χημικά από Σκοπιανούς Αστυνομικούς|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Χρήση χημικών από Σκοπιανούς Αστυνομικούς σε καταστολή της απόπειρας προσφυγων και λαθρομεταναστών οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Ειδομένη να περάσουν στην πλευρά των Σκοπίων

image

Το πρωί (09/04-11.30) πρόσφυγες και λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- Σκοπίων.
Επεισόδια ξέσπασαν με τους αστυνομικούς των Σκοπίων να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, καθώς και σφαίρες από καουτσουκ και τους λαθρομετανάστες οι οποιοι είχαν καταλαβει τη σιδηροδρομική γραμμή επιχειρησαν διελευση προς Σκοπια και να ριξουν το φράκτη οι οποίο επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Νωρίτερα, πενταμελής αντιπροσωπεία των λαθρομεταναστων κινήθηκε προς τον φράκτη, και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων. Δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά τους και περίπου 500 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες κινήθηκαν προς τον φράκτη, ενώ οι Σκοπιανοί πραγματοποίησαν ρίψη δακρυγόνων.
image

Χθες είχε διανεμηθεί από αγνώστους νεο φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, που τους καλούσε σε μαζικό πέρασμα από τα σύνορα.
«Κυκλοφόρησε κάποιο φυλλάδιο, όμως, στη σιδηροδρομική γραμμή έχουμε μία από τις διαμαρτυρίες που γίνονται καθημερινά, δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα, είναι γύρω στα 150-200 άτομα», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΛΑΣ.
Οι Αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση.