Ειδομένη: “Άνοιξε το “καπάκι της χύτρας ταχύτητας” πιο εύκολα και απλά τις πιο ευοίωνες προβλέψεις”|ΑΠΟΨΗ*

..”για πρώτη φορά είδαμε σκαπτικά μηχανήματα να χαλάνε τα πρόχειρα παραπήγματα, δειγμα αποφασιστικότητας της πολιτείας πως η κλεψύδρα παραμονής τους στην περιοχή πνέει τα λοίσθια.. Το πρόβλημα λοιπόν μετατοπίζεται πλέον στα κέντρα φιλοξενίας όπου θα πρέπει να φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις ικανές να ανταπεξέλθουν στα όποια θέματα προκύψουν”..

image

“Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη επιχείρηση,στην άγνωστη μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου, περιοχή της Ειδομένης.
Λαοθαλασσα από ένστολους, στην πλειοψηφία τους, αστυνομικών απέκλεισαν υποδειγματικά  την περιοχή και με απόλυτα ειρηνικό τρόπο συνεργάστηκαν οι μετανάστες και πείστηκαν να μετακινηθούν στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, όπου από εκεί μετά μεταφέρονταν σε άλλες δομές στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης μας.
Για να λέμε και τα καλά υπήρχε πρόβλεψη ώστε να υπάρχουν άμεσα λεωφορεία ώστε να γίνεται η  μετάβαση χωρίς καθυστέρηση. Προβλέφθηκε να υπάρχει σε ικανό χρονικό όριο αντικατάσταση των δυνάμεων, πρόβλεψη διοικητικής μέριμνας, καθώς και ξεκούραση των δυνάμεων με εναλλαγή στα σημεία τους. Για πρώτη φορά είδαμε σκαπτικά μηχανήματα να χαλάνε τα πρόχειρα παραπήγματα, δειγμα αποφασιστικότητας της πολιτείας πως η κλεψύδρα παραμονής τους στην  περιοχή πνέει τα λοίσθια. Οι δε μετανάστες απόλυτα συνεργάσιμοι, στην πλειοψηφία τους οικογένειες, που ανέβαιναν στα λεωφορεία με την απορία ζωγραφισμένη στα ταλαιπωρημένα τους πρόσωπα για τον άγνωστο χώρο που θα τους φιλοξενούσε . Έβλεπες ανθρώπους που ξυπνούσαν έκαναν στην ύπαιθρο όλες τις ανάγκες που κάνουμε οι φυσιολογικοί άνθρωποι σπίτι μας, μέσα σε δέκα λεπτά το πολύ να μαζεύουν σε σακούλες ή στην καλύτερη περίπτωση σε βρώμικες ταξιδιωτικές τσάντες,τα λιγοστά υπάρχοντά τους και να σε χαιρετούν στα ελληνικά.Εχω λάβει μέρος σε πάρα πολλές παρόμοιες επιχειρήσεις,ωφείλω να ομολογήσω ήταν η αρτιότετη από όλες.
Το πρόβλημα λοιπόν μετατοπίζεται πλέον στα κέντρα φιλοξενίας όπου θα πρέπει να φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις ικανές να ανταπεξέλθουν στα όποια θέματα  προκύψουν. Επιβάλλεται η ενίσχυση της αστυνομικής μας διεύθυνσης με έμψυχο δυναμικό ώστε να στελεχωθούν τα οικεία αστυνομικά τμήματα που επιμερίζονται το μεγαλύτερο βάρος των 8 συνολικά δομών.. .

ΥΓ1 . .Όταν η αστυνομία αφήνεται να κάνει το έργο της φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές. .
ΥΓ2 . . Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς που έφευγαν κοιτούσαν νοσταλγικά πίσω.Λένε πως φεύγοντας από έναν τόπο αν γυρίσεις πίσω και κοιτάξεις είναι υπόσχεση πως θα γυρίσεις. .
Είναι η τρίτη επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής,ο χρόνος θα δείξει αν το βλέμμα αυτών των ανθρώπων ή η οργανωμένη πολιτεία θα διατηρήσει το χώρο.. .


image

*ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΣΠΑ