Ειδικοί Φρουροί: “Ο Τόσκας μας έκανε ταξιτζήδες του “Ρουβίκωνα””

Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση σε βάρος Αστυνομικών στο ΑΤ Ακρόπολης, τα επεισόδια σε βάρος Αστυνομικών στα γήπεδα και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Τουρκικό Προξενείο, “ευθύνες” στον πρωην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αποδίδουν συνδικαλιστές.

«Διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, μας έκανε “ταξιτζήδες” του Ρουβίκωνα. Αυτά περνάνε στο DNA του αστυνομικού μια άλλη νοοτροπία», ανέφερε Συνδικαλιστής του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Αττικής, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν, το “Ρουβίκωνα” και άλλες ομάδες με τις μονάδες που διαθέτει. Φωνάζουμε εδώ και καιρό για την ομάδα “Δέλτα” γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια» υποστήριξε ο συνδικαλιστής ενώ τόνισε ότι  η ΕΛΑΣ, χρειάζεται κοινή πολιτική γραμμή, «Για την την αστυνομία είναι πολύ εύκολο αν συμφωνήσουν όλα τα κόμμματα να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις για το φαινόμενο αυτό. Δεν υπάρχει η εκάστοτε πολιτική βούληση και η κοινή πολιτική γραμμή», ενώ κατέληξε, «κάντε διακομματική επιτροπή που να βγάλει αποτέλεσμα σε 20 ημέρες και δώστε μας την εντολή να τελειώσουμε το θέμα. Και αν δεν τελειώσει το θέμα,σίγουρα θα μειωθεί σημαντικά».