Έγκλειστοι και αντιεξουσιαστές στη “Σύμπραξη Εκδίκησης”- Δέκα συλλήψεις απο την Αντιτρομοκρατική

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ταυτοποιήθηκαν οι δράστες σε τρομοκρατικές ενέργειες εκ των οποίων έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία

Οι έξι συλληφθέντες και τέσσερις ηδη έγκλειστοι στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Δομοκού και Λάρισσας, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Εμας εκ των συλληφθέντων είναι πολυβολητής του στρατού, και έχει υποβάλει παραίτηση, καθώς και οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας σε μακρά αναρρωτική άδεια. Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν επικουρικό ρόλο στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”, χωρίς άμεση συμμετοχή τους.

Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε επαφές 36χρονου ποινικού, με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες, και στον οποίο αποδίδεται “αρχηγικός” ρόλος. Εκτιμάται ότι κατά την παραμονή του στη φυλακή, δημιούργησε «δίκτυο» με δύο κρατούμενους στις φυλακές του Δομοκού, και δύο εγκλείστους στις φυλακές της Λάρισας, ως μέλη της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Μεταξύ των ενεργειών που εχουν συμμετάσχει,  η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (12/02), η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα (25/01), και σε κτιριακό συγκρότημα (13/11 2023) καθώς επίσης η ρίψη χειροβομβίδας (08/07 2023) σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου του Κορυδαλλού, σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την (25/06 2023) σε αυλή οικίας στη Λάρισα. Ενώ σε ανάληψη είχαν παραδεχτεί την εμπλοκή τους, σε έκρηξη στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά (13/11-05.30)

Από τις έρευνες σε τρια κελιά καταστημάτων κράτησης και εννέα οικίες, κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, περίστροφο, καραμπίνα, εξαρτήματα όπλων, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb), μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, δύο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.