Αίγινα: Εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του ταχυπλόου ως 4η επιβάτιδα

Ελβετίδα με καταγωγή από την Ουρουγουάη και ιδρυτής της ΜΚΟ την οποία διαχειρίζεται ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος παρουσιάστηκε στις Αρχές, ως ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού Duende II και του ταχύπλοου Duende.

emfanistike-i-4i-epibatis-mustirio-tou-taxuploou

Γυναίκα η οποία βρισκόταν στην θαλαμηγό Duende II και έστειλε βοήθεια στον 77άχρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, είναι πλούσια Ελβετίδα με καταγωγή από την Ουρουγουάη ιδρυτής της ΜΚΟ την οποία διαχειρίζεται ο Λυκουρέζος, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο ενω χρηματοδοτεί ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.
Φέρεται συμδωνα με το δημοσιευμα να ειναι αυτη που αποφάσισε το όνομα και της θαλαμηγού Duende II και του ταχύπλοου Duende που σημαίνει «Ξωτικό» ή «Πνεύμα του Δασους».

Με το Duende II έκανε διακοπές στο Αγκίστρι και την συνόδευε ο Ν.Λ. με τον οποίο επικοινώνησε ο Ι. Πολυανίδης όταν το Duende άρχισε να βάζει νερά. Συμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το Duende ανήκει στον επιχειρηματία Τζωρτζ Κρουστανιωτάκη φίλο του Θρασύβουλου Λυκουρέζου ο οποίος  μένει στην Αγγλία και με εξουσιοδότηση στο Λιμεναρχείο το έχει παραχωρήσει στον 77άχρονο.

Εντος 48ώρου, αναμένεται να καταθέσει η 65άχρονη Θεοδότη Καρακάση επιβατης στο ταχύπλοο τη μερα του δυστυχήματος  (16/08), καθως φερεαι να επικοινωνησε τηλςφωνικά με το Λιμεναρχείο Αίγινας και είπε ότι δεν έχει εμφανισθεί τις ηημέρε. Η ίδια, φέρεται να δήλωσε ότι μετά την αποβίβασή της στην Αίγινα πήρε το πρώτο πλοίο – το «Άγιος Ντεκτάριος»- στις (16/08-14.10) το μεσημέρι επεστρεψε στην Αθηνα και από τότε είχε κλειστεί στο σπίτι της, ενω βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.