ΕΥΠ: Ορίστηκε η Επικρατούσα Εισαγγελέας απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης

Επίσημη ανακοίνωση για την επιλογή της Εισαγγελέως επόπτρια της ΕΥΠ

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, που συνεδρίασε, σήμερα (12/05 2020) στον ‘Αρειο Πάγο με την 11μελή σύνθεσή του και υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Βασίλη Πλιώτα, με απόφαση κατά πλειοψηφία (6 ψήφους υπέρ και 5 κατά) τοποθέτησε την εισαγγελέα Εφετών, Βασιλική Βλάχου επόπτρια της ΕΥΠ προκειμένου νε ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της.

Η Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, το Σεπτέμβριο του 1993, εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο . Προήχθη σε Αντεισαγγελέα Εφετών το Σεπτέμβριο του 2011 και στην συνέχεια προήχθη σε Εισαγγελέας Εφετών.

Τον Ιανουάριο του 2010 διετέλεσε Εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ‘Αμφισσας όπου διεξήχθη η δίκη της υπόθεσης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της, προκάλεσε την τρίτη ημέρα της δίκης, τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου.

Μετατέθηκε από την Εισαγγελία της Κρήτης το 2014 στο Εφετείο Πειραιά και τον Σεπτέμβριο του 2018 κληρώθηκε Εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης κατάσχεσης ποσότητας 2,1τονων κοκαΐνης στο πλοίο “Noor 1”.