“Εφόσον η προσωπική διαφορά καλύπτει την “χασούρα” απο το νέο μισθολόγιο, γιατί έχουμε μείωση στο εισόδημά μας”;

Οι μειώσεις στις αποδοχές των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ με το νέο μισθολόγιο, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιφέρει συρρίκνωση του οικογενειακού  τους προϋπολογισμού.

“Έυλογη απορία όλων των συναδέλφων της κατηγορίας μας, εφόσον η προσωπική διαφορά καλύπτει την “χασούρα” απο το νέο μισθολόγιο, γιατί έχουμε μείωση στο εισόδημά μας ;
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν αναπροσαρμοστεί και οι κρατήσεις των ταμείων με πρόσφατο νόμο ώστε η εφαρμογή του μισθολογίου να εναρμονιστεί με τις νέες κρατήσεις. Το κακό όμως είναι πως τα Ταμεία “τσιμπήσανε” όλα προς τα πάνω τις κρατήσεις (!) με πρωτοπόρο το ΤΕΑΠΑΣΑ.

Ακόμη και με τα νέα ποσοστά που κάποιοι τα πολυδιαφημίζουν, οι κρατήσεις είναι αρκετά έως πολύ μεγάλες. Δεν νοείται η κράτηση για ένα Ταμείο να υπερβαίνει την μηνιαία κράτηση για συντάξη.

Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αυξηθούν οι κρατήσεις, την ώρα που ο μισθός μας μειώνεται. Η αιτιολογία ” ..μα θα πάρετε περισσότερο εφάπαξ….” δεν μας καλύπτει κύριοι, οταν το εισόδημά μας για να τα φέρουμε βόλτα σήμερα συρρικνώνεται.

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι συμβαίνει και η ΠΟΣΥΦΥ ανοχή σε τέτοιες πρακτικές δεν θα προσφέρει”, καταλήγει σε σχόλιο του ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ Παναγιώτης Χαρέλας.