“Εύφημος μνεία” σε δύο Αστυνομικούς τους ΑΤ Χαιδαρίου

Με “εύφημο μνεία” τιμήθηκαν Αρχιφύλακας και Αστυφύλακας του ΑΤ Χαϊδαρίου από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ

Ο Αρχιφύλακας Ευάγγελος Σάλτας και ο Αστυφύλακας Ιωάννης Παχής, τιμήθηκαν με έφυμο μνεία” από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για την υπηρεσιακή τους ανταπόκριση.

Ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν ως πλήρωμα του ΑΤ Χαϊδαρίου, οι δύο Αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Κούρδων, στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών του Σκαραμαγκά. Οι δύο ένστολοι, προχώρησαν ση σύλληψη του Σύρου δράστη επίθεσης με μαχαίρι και τραυματισμό Κούρδου. Κατά τη μεταφορά του προς το περιπολικό, Κούρδος επιτέθηκε στο νεαρό Αστυφύλακα και τον χτύπησε στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο. Από κοινού ο 22άχρονος Αστυφύλακας  με τον 39άχρονο Αρχιφύλακα ολοκλήρωσαν τη μεταγωγή του δράστη στο Α.Τ. Χαϊδαρίου.

Με πρόταση του Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, Ταξιαρχου Μανώλη Δασκαλάκη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, δέχτηκε τους δύο Αστυνομικούς του ΑΤ Χαϊδαρίου στο γραφείο του και τους συνεχάρη.

Στον 39άχρονο εκ Μυτιλήνης Αρχιφύλακα, είχε απονεμηθεί εύφημος μνεία και πριν από περίπου δέκα χρόνια, ενώ υπηρετούσε στην Άμεση Δράση, και κατάφερε να συλλάβει δύο  κακοποιούς στο Παλαιό Φάληρο, μετά τη διάπραξη ληστείας.

Ιδιαιτέρα ευαισθητοποιημένος με κοινωνικές ανησυχίες ο 22άχρονος Αστυφύλακας, είχε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, προχωρήσει στη διάσωση κουταβιού το οποίο και υιοθέτησε, εισπράττοντας την εκτίμηση όσων δεν τον γνώριζαν και το σεβασμό όσων τον ξέρουν προσωπικά .