Εφετείο Λαμίας: Συνεχίζεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση Γρηγορόπουλου

Επανέναρξη της Δίκης του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Εφετείο Λαμίας. Αναμένεται να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Στο ΜΟΔ Λαμίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ο πατερας της Νίκος Κωνσταντόπουλος συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλ.  Γρηγορόπουλουμε τον Αλέξη Κούγια σε υπεράσπιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Καραΐσκο, συνήγορο του Βασίλη Σαραλιώτη, αναμένεται να παραστούν  (03/01) στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, κατά την  επανέναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Πρόκειται για την εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης, που έχουν υποβάλει οι πρώην Ειδικοί Φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, χωρίς ωστόσο να εχει ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία.

Στην τελευταία δικάσιμο (23/12) ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτημα να κληθεί ο Νίκος Ρωμανός ως «ουσιώδης αυτόπτης μάρτυρας» της υπόθεσης οποίος -σήμερα – βρίσκεται έγκλειστος για τη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης ενώ είχε αρνηθεί να παραστεί και στην πρωτόδικη εκδίκαση.  Το Δεκέμβριο του 2015 είχε δημοσιοποιήσει ενυπόγραφο κείμενο τιτλοφορούμενο “Μαύρος Δεκέμβρης” και στο οποίο παρέθετε τη βιωματική (προσωπική) μαρτυρία του. Ο Αλέξης Κούγιας επισήμανε ότι το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, θα αποτελέσουν βασικό σημείο της υπερασπιστικής γραμμής.

Η πρόθεση του συνηγόρου του Επαμεινώνδα Κορκονέα να προχωρήσει στην ανάγνωση του κειμένου αλλά και οι αναφορές ισχυρισμών επί της ουσιας της υπόθεσης σε μια πρόθεση να αντικρούσουν την πρωτόδικη απόφαση, προκάλεσαν την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία ισχυρίστηκε ότι η υπεράσπιση επιχειρεί να επαναφέρει ζητήματα και να αντικρούσει πρωτόδικη απόφαση σε ένα σημείο της δικής που δεν προβλέπεται.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας διατήρησε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την κλήτευση του Νίκου Ρωμανού, και μπορεί να γίνει εφόσον κριθεί αναγκαίο κατά τη διάρκεια της εξελίξεις της δίκης.

Η απόφαση για αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, σχετικά με την κλήτευση του Νίκου Ρωμανού αναμένεται στην έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας και πριν την εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

Ο πρώην Ειδικός Φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης δήλωσε στο Δικαστήριο ότι δεν αποδέχεται την πρωτόδικη καταδίκη του και σημείωσε ότι «δεν είχα πρόθεση να βλάψω ένα παιδί».

Στην ιδια δηλωση και ο Βασίλης Σαραλιώτης, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και πλέον έχει αποφυλακιστεί με την επιβολή περιοριστικών όρων ενω παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για όσα συνέβησαν.

Ολες οι πλευρές επεσήμαναν την έλλειψη κενών ημερομηνιών που θα επιτρέψουν τη συνέχιση των συνεδριάσεων του ΜΟΔ Λαμίας. Αναμένεται νεα διακοπή για το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου.