Εφετείο: Διακοπή της δίκης- Επεισόδια στην αίθουσα του Εφετείου μεταξύ αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής

Σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια στην αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο, μεταξύ αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

Ενω ηταν σε εξέλιξη η δίκη (14/02-11.40) με την υποθεση της επίθεσης στο στεκι ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ με τον Παναγιώτη Δριμυλή να εξετάζεται από τη σύνθεση του Δικαστηρίου, προκλήθηκε ένταση.

Στην απαίτηση του μάρτυρα από το Στέκι “ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ” Ruben Rodriguez προς την Πρόεδρο της Έδρας, να επιτρέψει την είσοδο στο ακροατήριο των “αλληλεγγυων” για να καταθέσει, ενώ διατυπώθηκε η θέση, «διώξτε τους φασίστες για να χωρέσουμε», και εισέβαλαν στην αίθουσα με ξύλινα ρόπαλα και δακρυγόνα σπρέυ,  ενω ανοιξαν (σε κλειστο χωρο) πυροσβεστήρες, οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών.

epeisodia-efeteio

Η δίκη με απόφαση της Έδρας διεκόπη, οι Δικαστές αποχώρησαν. Με καθυστέρηση επενέβησαν Αστυνομικοί της ΥΑΤ που είχαν τεθεί σε διατεταγμένη υπηρεσία Μέτρων Τάξης, ενώ δεν ακολούθησαν συλλήψεις.

Επεισόδια _Εφετείο

Απο νωρίς έξω από τον χώρο του Εφετείου με κράνη, ρόπαλα, φωτοβολίδες και … εξαρτήσεις, ειχαν συγκεντρωθεί ατομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και “αλληλέγγυοι” και προκάλεσαν επεισόδια με τις Αστυνομικές δυνάμεις .

xa5_2

Σπασμένα έδρανα και καρέκλες, στον προθάλαμο έξω από την αίθουσα του Εφετείου, καπνοί -από πυροσβεστήρες – δημιούργησαν αποπνιχτική ατμόσφαιρα, ενώ η κατάσταση κι έξω από το Εφετείο παρέμενε τεταμένη.

Η κατάσταση εκτονώθηκε, με την αποχώρηση του “κοινού” υπό ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με τους “αλληλέγγυους” να συνοδεύονται από Αστυνομικούς από την έξοδο της Λ.Αλέξανδρος, ενώ από Λουκάρεως απομακρύνθηκαν οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.