Εφετείο: Συνεχίζεται η δίκη για την απόδοση ευθυνών στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, συνεχίζεται η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, με 103 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Η δίκη είχε διακοπεί μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από διαδίκους και μάρτυρες, για τη χωρητικότητα της αίθουσας στο κτίριο 9 της Σχολής Ευελπίδων. Με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, η δίκη συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (10/11) στο Εφετείο.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (7/11), οι 50 πρώτοι συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες, δήλωσαν δια των συνηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ενώ σήμερα αναμένεται να νομιμοποιηθούν επιπλέον 50 δηλώσεις παράστασης Πολιτικής Αγωγής. Οι διάδικοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην ακροαματική διαδικασία, ζήτησαν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι 21 κατηγορούμενοι, καθώς απειλούνται με παραγραφή στα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέσα στο 2026.

Ενώ αναβολή για τον Σεπτέμβριο του 2023 έλαβε η δικάσιμος με κατηγορούμενο τον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος βαρύνεται με Ποινική Δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, μετά τη μύνηση του πραγματογνώμονα, Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον προσέγγισε καθώς και άλλα στελέχη του ΠΣ ώστε να συγκαλύψει λάθη και τυχόν ευθύνες.