ΕΦΕΤΕΙΟ: Σε δεύτερο βαθμό η δίκη των εκτελέσεων της ΔΙΑΣ, στου Ρέντη

Εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της εκτέλεσης των δύο Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ (01/03 2011) Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, στο Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας (24/10).

image

Σε πρώτο βαθμο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε επιβάλει δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με kalashnikov, των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη , καθώς επίσης για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ποινή επέβαλλε  και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη, τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ιδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.
Ο Εμερζίδης έγκλειστος στον Κορυδαλλό, είχε αθωωθεί για τη ληστεία που είχε προηγηθεί και αφέθηκε ελεύθερος, από “λάθος συνεννόηση” των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου προφυλάκισης για την διπλή δολοφονια, και είχε εκδοθει σε βάρος του ένταλμα, με τους Αστυνομικούς να τον εντοπίζουν απο αναζητήσεις και τον συλλαμβάνουν εκτιωντας την ποινή.
Τέλος, ένοχοι κρίθηκαν άλλοι 11 κατηγορούμενοι- ως συνεργοί σε παράλληλες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.
image

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΦΕΑΑ, αναφέρει, ” οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τις οικογένειες των νεκρών Συναδέλφων μας, να παραβρεθούν στο χώρο του Εφετείου (24/10-09.00) ώστε με τη σεμνή παρουσία μας να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας των δολοφόνων” ενώ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε στον ” αγώνας που δίνουν οι οικογένειες των δολοφονημένων Αστυνομικών, να μην μειωθούν ούτε κατά μια ημέρα οι ποινές των ήδη καταδικασθέντων δολοφόνων των παιδιών τους, πέρα από τον τιτάνιο αγώνα να ζουν χωρίς τα παιδιά τους, αποτελεί ανάγκη δικαίωσης για την κοινωνία και την Αστυνομία”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport