ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ: Παραπέμπεται στο σύνολό της η KO(2012) της ΧΑ – Θετική γνωμοδότηση, για τις προγραμματικές και την ψήφο εμπιστοσύνης έλαβαν οι προφυλακισμένοι Βουλευτές.

Θετική Εισαγγελική γνωμοδότηση σε αίτημα προς το αρμόδιο Συμβούλιο, στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ώστε να παρακολουθήσουν μετά την ορκωμοσία και την τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή. Το παρών θα δώσουν και κατά την Ορκωμοσία (05/02) των μελών του Κοινοβουλίου, οι προφυλακισμένοι Βουλευτές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από Δικαστικές πηγές, το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά τις εκλογές του 2012 παραπέμπονται σύμφωνα με το Βουλευμα σε δίκη.

Τρεις μεταγωγές από και προς τις Φυλακές Κορυδαλλού και τη Βουλή θα πραγματοποιήσει η ΕΛΑΣ από το Σάββατο (07/02) οπότε και αρχίζει η διαδικασία προγραμματικών δηλώσεων μέχρι και την ψηφοφορία για παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το βράδυ της Δευτέρας (09/02) με τη θετική γνωμοδότηση στο αίτημα των έξι προφυλακισμένοι Βουλευτών της Χρυσής Αυγής -Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ.Παππά, Η.Κασιδιάρη, Γ.Λαγού, Γ.Γερμενή, Ν.Κούζηλου-, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Βουλή καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η δικαστική απόφαση έχει προκαλέσει “αρρυθμία” στη φρουρά της Βουλής η οποία φέρει και την ευθύνη ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε εκτροπή στην πρωτόγνωρη ..μεταγωγή εντός του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες 72 από τους 78κατηγορούμενους, καθως και το σύνολο των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εκλεγμένοι το 2012 μεταξύ των οποίων οι προφυλακισμένοι Βουλευτές -Ν.Μιχαλολιάκος, Χρ.Παππάς, Η.Κασσιδιάρης, Γ.Λαγός, Ν.Κούζηλος, Γ.Γερμενής, Π.Ηλιόπουλος, σε κατ οίκον περιορισμό, Ν.Μιχος, Δ.Κουκούτσης, Ε.Ζαρούλια, καθώς και οι ανεξάρτητοι Χρ.Αλεξόπουλος και Στθ.Μπούκουρας- παραπέμπονται σε δική, με ψηφους 2/1 για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με το Βουλευμα (215/2015) το οποίο εκδόθηκε.
Με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου απαλλάσσονται από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, οι: Αθανάσιος Καρατζάς, Χρήστος Κυριτσόπουλος, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, Σάββας Σπυρίδης, Θεόδωρος Στέφα, Δήμος Φραγκάκης, Ιωάννης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Χατζηπαυλίδης, Δημήτριος Μπίνος, Γεώργιος Μπολάνης και Δημήτριος Χρυσαφήτης.
Καθώς επισης απαλλάσονται από τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία οι Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη και Ιωάννης Φραγκούλης.
Ενώ για τους Σάββα Γαροφαλάκη, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Εμμανουήλ Μαυρικάκη, Γεώργιο Πετράκη και Εμμανουήλ Ψυλλάκη αποπέμπονται από την κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση.
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου στο ίδιο δικόγραφο απορρίπτουν αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων και διατηρούν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους είναι προφυλακισμένοι ενώ διατηρούν τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.
Ο Εφέτης Νικόλαος Σαλάτα, ο οποιος μειοψήφισε, επικαλέστηκε τη σύμβαση του Παλέρμο, βάσει της οποίας δεν στοιχειοθετειται κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης αν δεν προκύπτει οικονομικό κίνητρο. Η σύμβαση καταρτίστηκε τον Δεκέμβριο του 2000 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και κυρώθηκε από την Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα με το νόμο 3875/2010. Το σκεπτικό του δικαστικού λειτουργού αναπτύσσεται σε 32 σελίδες του βουλεύματος.
Η δίκη αναμένεται κατά πληρηφορίες, να προσδιορισθεί στα τέλη Μαρτίου- το αργότερο στις αρχές Απριλίου-, ενώ (28/03) συμπληρώνεται το 18μήνο για τους τρεις προφυλακισμένους Βουλευτές του κόμματος, το ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκο, Χρ.Παππά και Γ.Λαγό.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport