Στο Εφετείο εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που σημειώθηκε το 2020, με θύμα και θύτη να συναντώνται για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η Έφη Κακαράντζουλα παρέστησαν στην δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την επίθεση με βιτριόλι, σε βάρος της – τότε – 35χρονης γυναίκας με δράστιδα κοντινή της φίλη.
«Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν θέλω να της κάτω κάτι. Τα συναισθήματα είναι έντονα, ίσως και πιο έντονα από τον πρώτο καιρό. Επειδή έχω διαβάσει την απολογία της, όλη είναι ένα ψέμα. Θα τα πούμε και μέσα, οπότε δεν μπορώ να στηριχτώ σε όλα λέει.
Το να ακούσω συγγνώμη χωρίς την πράξη της και την στάση της να την συνοδεύουν, οπότε… θεωρώ ότι είναι αμετανόητη. Θεωρώ ότι ήθελε να με σκοτώσει. Ανησυχώ όταν θα βγει γιατί δεν ξέρω το μυαλό της πως λειτουργεί», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, πριν την έναρξη της δίκης, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.
Η Έφη Κακαράντζουλα με μεταγωγικό όχημα της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε στο Εφετείο συνοδεία Αστυνομικών, από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Θήβας, όπου εκτίει την ποινή της. Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 15χρόνια κάθειρξης. Με το δικηγόρο της υπέβαλλαν έφεση για μείωση ποινής, η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο (06/12).
Στις 20 Μαΐου 2020, η -τότε – 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν το ασφαλιστικό γραφείο στο όποιο εργαζόταν, στην Καλλιθέα. Η Ιωάννα Παλισπύρου, υπέστην βαρύτατα εγκαύματα κυρίως στο πρόσωπο και στο σώμα. Μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και βρίσκεται σε μακρά ψυχολογική και σωματική αποκατάσταση.
Το κίνητρο της δράστιδος αποδείχθηκε εμμονικό και σχετιζόταν με προσωπική αντιζηλία. Η Κακαράντζουλα παρακολουθούσε την Ιωάννα επί μήνες πριν προχωρήσει στην επίθεση σε βάρος της. Στην απολογία της, παραδέχθηκε την πράξη της αλλά δεν έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια. Το Δικαστήριο την καταδίκασε σε 15 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.