Εφετείο: Αρνητική η Δικαιοσύνη στο αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας- Επεισόδια στο Εφετείο απο “αλληλέγγυους”

Απορριπτική η Εισαγγελική πρόταση στην Έδρα με την οποία συντάχθηκε, αν και προηγήθηκαν διαφωνίες και ενστάσεις, το Συμβούλιο για την Ηριάννα. Και η δεύτερη αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής για την Ηριάννα και τον Περικλή, απορρίφθηκε από την Έδρα του Πενταμελούς Εφετείου.

ΗΡΙΑΝΝΑ_ΕΦΕΤΕΙΟ_ΑΙΤΗΜΑ_ΟΚΤΩΒΡΗ

“Αλληλέγγυοι” στο ακροατήριο, στην ανακοίνωση της απόφασης από Έδρας, εκδήλωσαν έντονες αποδοκιμασίες εντος της αίθουσας του Εφετείου. Παρά την έντονη παρουσία Αστυνομικών δυνάμεων, με καρέκλες και μπουκάλια, “σύντροφοι” και “αλληλέγγυοι” αντέδρασαν προς την Έδρα στο άκουσμα της απόφασης.

Με σύνθημα “ες ες μπάτσοι-δικαστές” οι αλληλέγγυοι προκαλούσαν την Έδρα εντός της αίθουσας

Ο Εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, Γιωργος Γερακης, πρότεινε να παραταθεί η κράτηση της 29άχρονης, καθώς, “δεν προέκυψαν νεότερα γεγονότα για τη νέα αίτηση. Τα λεχθέντα περί τεκμηρίου αθωότητας κάμπτονται όταν έχει εκδοθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση (..) Η οριακή πλειοψηφία στην απόρριψη της προηγούμενης αίτησης της δεν έχει επίδραση εδώ. Η έντονη αντικοινωνικότητα εξακολουθεί να υφίσταται (..) Δεν απεδείχθη ανεπανόρθωτη βλάβη (..) Δυσχέρειες έχει, αλλά μπορεί να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα σχετικά με τη διατριβή της. Δεν αποτελεί υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, θα θεραπευτεί στο μέλλον.”

DMQl6S4X4AI67YW

Ενώ για τον Περικλή, η Εισαγγελική πρόταση υποστήριξε, ότι “δεν υπήρξε καμία επιδείνωση της υγείας του, που είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο ζητά αναστολή εκτέλεσης ποινής (..) Θεμελιωτικός λόγος νεότερος δεν προέκυψε (..) Υπάρχει βέβαια το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως του νέου αυτού ανθρώπου γιατί αντιμετωπίζει το φάσμα της έκτισης μιας ποινής (..) πρόκειται όμως για μια εμπλοκή που εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα, αυτό δεν αναιρείται (..)”..

Έντονη η Αστυνομική ανάπτυξη μέτρων και εξωτερικά του Εφετείου, με τις διμοιρίες να έχουν ξεπεράσει τις 16ωρες Υπηρεσίας σε διατεταγμένη Υπηρεσία λόγω της εξέλιξης της δικαστικής απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή.