Εφετείο: Ακρόαση στο αίτημα αποφυλάκισης της έγκλειστης για συμμετοχή σε τρομοκρατία, Ηριάννας

Υπό αυξημένη Αστυνομική ανάπτυξη Μέτρων Ταξης, η 29άχρονη μεταδιδακτορική φοιτήτρια, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, Ηριάννα, βρίσκεται  ενώπιον του Πενταμενλούς Εφετείου Αναστολών.

Αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ της ΔΙΑΤ και Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκονται από νωρίς το πρωί (16/10) στο Εφετείο Αθηνών καθώς αναμένεται η απόφαση για την Ηριάννα.

Με ειδική άδεια νωρίς το πρωί (16/10) ενώπιον του Πενταμενλούς Εφετείου Αναστολών, αν και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει προαναγγείλει την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι συνήγοροι της Ηριάννας έλαβαν εξαίρεση να συμμετέχουν στη συζήτηση της αίτησης αποφυλάκισης της 29άχρονη μεταδιδακτορική φοιτήτρια, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Η 29άχρονη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή.

Ο συνήγορος της 29άχρονης, Θεόδωρος Μαντάς, είχε βρεθεί και πάλι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, τον περασμένο Ιούλιο, οπου συζητήθηκε η πρώτη αίτηση για την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της, έως την έκδοση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Με την απόφαση στο σχετικό αίτημα να είναι απορριπτική καθώς η πλειοψηφία της έδρας εμμένει στα “ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων” που αποδίδονται στην Ηριάννα και από τα οποία προκύπτει ότι “είναι πολύ πιθανόν να διαπραχθούν ομοειδή εγκλήματα”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι πλειοψηφία της Έδρας σημειώνει ότι “δεν προκύπτει υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη για την αιτούσα”.

Εντός της ημέρας (16/10) αναμένεται η Δικαστική απόφαση.