Έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για συναίνεση στην αποφυλάκιση

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πρέπει να παραμείνει στο κέντρο αποθεραπείας ή να επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού

Έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίδης, κρίνοντας ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που συναίνεσε στην έξοδό του, έσφαλε ως προς τις εκτιμήσεις του .

Η έφεση του Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για το αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει ελεύθερος, είτε αν θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους ή αν επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού ώσπου να εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του.

Ο Εισαγγελικός Λειτουργός, μελέτησε το Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και έκρινε ότι οι Δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του, η οποία κατά τον Εισαγγελέα Εφετών, δεν πληροί τους όρους για καλή διαγωγή μετά την πράξη, και είναι επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων εφόσον αφεθεί ελεύθερος.

Η θέση του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας Νικήτα Θεολογίδη, είναι εναρμονισμένη με του αρμόδιου Εισαγγελέα στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο εξέτασε την αίτηση του καταδικασμένου Νικολάου Μιχαλολιλάκου, για υφ’ όρον απόλυση, εισηγούμενος να μην γίνει δεκτή.

Οι Δικαστές του Συμβουλίου ωστόσο, έκριναν πως με βάση το Δίκαιο, οποιεσδήποτε αμφιβολίες στο πρόσωπο του καταδικασμένου πρέπει να λειτουργούν θετικά, ενώ δεν δέχθηκε πως η αρθρογραφία αποτελεί ένδειξη κινδύνου τέλεσης νέων πράξεων και αποφάσισε την αποδοχή της αίτησης του, διατάσσοντας την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Υπενθυμίζεται ότι επίκειται η απόφαση στο νέο αίτημα υφ’ όρων απόλυσης (τα υπόλοιπα έχουν απορριφθεί) που έχει υποβάλλει ο επίσης έγκλειστος στις Φυλακές Δομοκού για την ίδια υπόθεση Ηλίας Κασιδιάρης.