“Εδώ οι σφαίρες είναι αληθινές”.. του Παντελή Μανιάτη|ΑΠΟΨΗ

“Εδώ οι σφαίρες είναι αληθινές…Εδώ ο πόλεμος καθημερινός…
Και όλα ξεκινούν από την αρχή. Μία αρχή η οποία προδιαγράφεται πολύ διαφορετική, καθώς πιθανόν η νέα Πολιτική Ηγεσία να μη γνωρίζει ακόμα που βρίσκεται”.... “Κρατώ μία λέξη η οποία θέλει, κατά τη γνώμη μου, ανάλυση και αποσαφήνιση. Αναφέρθηκε η λέξη Αμείλικτος… Με υποστηρικτή διάθεση, πρέπει ίσως να επαναδιατυπώσει κάποιος την πλήρη φράση προκειμένου να βγει το σωστό νόημα. Αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ο νέος μας Υπουργός ήθελε να αναφέρει άλλα και εμείς καταλάβαμε άλλα βρε συνάδελφοι…
Θα είναι αμείλικτος στην καθημερινή στοχοποίσηση του Σώματος και στις κατευθυνόμενες επιθέσεις που δεχόμαστε για πολιτικά ή άλλα συμφέροντα.
Θα είναι αμείλικτος με την εργασιακή μας εξαθλίωση η οποία πηγάζει καθαρά και μόνον από πολιτικές αστοχίες (υπέρ εργασία, πάρεργα, άσκοπες φυλάξεις “στόχων”, σκουριασμένος ή ανεπαρκής υλικοτεχνικός εξοπλισμός και μέσα, φυλάξεις κρατουμένων σε νοσοκομεία και κρατητήρια με μεταδιδόμενες ασθένειες κα).
Θα είναι αμείλικτος, συνεχίζω, στα μισθολογικά μας προβλήματα και βέβαια στην άμεση και πλήρη εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θα είναι αμείλικτος με το Ασφαλιστικό μας και τις ληστρικές επιλογές των Κυβερνήσεων.
Θα είναι αμείλικτος στον Κώδικα Μεταθέσεων και στα άδικα ή πελατειακά παραθυράκια που υπάρχουν σε αυτόν.
Θα είναι αμείλικτος στα τόσα ακόμα προβλήματα που απασχολούν τον Εργασιακό μας Κλάδο και τα οποία θα αναλύσουμε στο προσεχές μέλλον…
Ένα μόνον είναι καλό να τονίσω προς αποφυγήν διαφόρων παρεξηγήσεων ή άστοχων προσβλητικών δηλώσεων.
Το Σώμα μας κουβαλά καθημερινά ήρωες που έπεσαν στο καθήκον!!!
Εδώ, οι σφαίρες είναι αληθινές…
Εδώ, ο πόλεμος καθημερινός…
Εις το επανιδείν”!!!

*κείμενο του Παντελή Μανιάτη, της Ενωσης Β/Α Αττική.