“Ας έχει ο frontex εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ να παρκάρει σε χώρο που φυλάσσεται και μετά ας τα ρίξουμε στους μετανάστες που “ψάχνουν” σπίτια αστυνομικών”

Με αφορμή 61 λαθρομετανάστες, οι οποίοι χτύπησαν κουδούνι οικήματος όπου διαμένουν μέλη της Frontex, για να παραδοθούν, σχόλιο του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ

Λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας (22/04) όπως αναφέρει το thrakinea.gr, 61ας λαθρομετανάστες, κατευθύνθηκαν σε οικοδομή όπου διαμένουν μέλη της Frontex, χτύπησαν το κουδούνι και ζήτησαν να παραδοθούν.

Ερευνάται κατά πόσο ήταν δυνατό η συγκεκριμένη ομάδα λαθρομεταναστών να γνωριζε τη διανομή των Ευρωπαίων Αστυνομικών

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ ωστόσο, παρέθεσε μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό.

“Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως προβάλλονται.
Αν εγώ ως δύναμη του frontex παρκάρω το περιπολικό μου κάτω από το σπίτι μου μόνιμα, και αυτό απέχει 1000-1500 μέτρα από το ποτάμι, είναι λογικό οι μετανάστες που περνούν από μπροστά, να πιστεύουν πως εκεί είναι αστυνομικό τμήμα και να χτυπούν τα κουδουνια !!!
Για ” γκάφα” πρόκειται των συναδέλφων μας του Οργανισμού, ή για την ακρίβεια για υποβάθμιση του κινδύνου να παρκάρουν μόνιμα τα γερμανικά κλπ περιπολικά του frontex κάτω από τα σπίτια τους.
Δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός αυτό. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια.
Ας έχει λοιπόν ο frontex εμπιστοσύνη της ελληνικές αστυνομικές υπηρεσίες να παρκάρει (!) τα περιπολικά του στον προαύλιο χώρο που φυλάσσεται κιόλας και μετά ας τα ρίξουμε στους μετανάστες που “ψάχνουν” τις οικίες των αστυνομικών.
Αυτά τα γράφω για να διαπιστώσουμε πως εμπιστεύεται ο frontex την Ελληνική Αστυνομία και τους συναδέλφους μας στη συνοριοφυλακή.
Γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω πως και στην Γερμανία η Ομοσπονδιακή Αστυνομία παρκάρει τα περιπολικά στις αυλές των σπιτιών των αστυνομικών !
Αυτά μόνο στην Ελλάδα .. να φανταστώ !”, σχολιάζει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρελας.