ΕΑΣΥΑ: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Όπως έχει καθιερωθεί, το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους συναδέλφους μας οι οποίοι, πιστοί στον όρκο τους, θυσιάστηκαν εν ώρα υπηρεσίας, υπεραμυνόμενοι των συμφερόντων την ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε κεντρικό επίπεδο θα παραστεί στο μνημόσυνο που διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10:00 στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μεσογείων 96 – Αθήνα (πρώην Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας). Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Είναι χρέος όλων μας να μην λησμονούμε όλους αυτούς, που με περίσσεια αυταπάρνηση και θάρρος, έχοντας ως κεντρικό άξονα την ασφάλεια του πολίτη, πρόσφεραν τη ζωή τους βυθίζοντας σε θλίψη τους οικείους τους και την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλοι αυτοί, αποτελούν ασίγαστο παράδειγμα αυτοθυσίας και επαγγελματισμού για τους συναδέλφους μας, που αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για να επιτελέσουν την αποστολή τους και επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη την Ηγεσία αφού κάθε πιθανή αποδόμηση ή απαξίωση του θεσμού της Αστυνομίας πλήττει άμεσα την ίδια την κοινωνία.

Προσκαλούμε τα μέλη μας να παραστούν σ’ αυτή την Τελετή Μνήμης, για να τιμήσουμε όλοι μαζί αυτούς που έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε και να μνημονεύουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών