ΕΑΣΥΑ: «Διακοπή συντήρησης ανελκυστήρων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες»

Ανακοίνωση με κοινοποίηση στους Υπηρεσιακούς παράγοντες, από την ΕΑΣΥΑ, για τη διακοπή συντήρησης ανελκυστήρων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

“Σαν να μην φτάνει η ελλιπής καθαριότητα και απολύμανση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας που ανέδειξε πρόσφατα η Ένωσή μας, ένα ακόμα μείζον πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε αυτά που δυσκολεύουν την εργασιακή καθημερινότητα των αστυνομικών καθώς και των πολιτών που τις επισκέπτονται και αυτό είναι η διακοπή της συντήρησης των ανελκυστήρων. Συγκεκριμένα, με έγγραφό του, ο Κλάδος Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Α.Ε.Α./Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης και Κτιριακής Υποδομής, γνωστοποίησε ότι η ανάδοχος εταιρία για την συντήρηση των ανελκυστήρων πολυώροφων Αστυνομικών κτιρίων του νομού Αττικής, κηρύχθηκε έκπτωτη. Ερωτούμε:

● Έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου μας για την άμεση επίλυση του προβλήματος;

● Ενδιαφέρεται κανείς πως θα ανεβαίνουν στις Υπηρεσίες των πολυώροφων κτιρίων (Γ.Α.Δ.Α. – Δ.Α.Ε.Α. κλπ) οι τραυματίες αστυνομικοί και οι φορολογούμενοι πολίτες, ιδίως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με κινητικά προβλήματα;

● Πως θα μεταγάγονται με ασφάλεια οι κρατούμενοι από τους συνοδούς αστυνομικούς σε πολυώροφα κτίρια χωρίς ανελκυστήρες;

Όπως είναι φυσικό, δέκτες όλων των παραπόνων των πολιτών, θα είναι οι εργαζόμενοι στα κτίρια αστυνομικοί. Είναι απαράδεκτο η Αστυνομία να εξακολουθεί να λειτουργεί με το δόγμα των εράνων μεταξύ του προσωπικού και της αναζήτησης χορηγιών για βασικές υπηρεσιακές ανάγκες. Όταν κάποιοι θέλουν να προβάλλουν στα Μ.Μ.Ε. μια σύγχρονη Αστυνομία, ικανή να ανταπεξέλθει σε όλα τα προβλήματα και να είναι δίπλα στον πολίτη, επιβάλλεται την ίδια ώρα να μεριμνούν και για την εύρυθμη λειτουργία της (σύγχρονα κτίρια, ατομικά εφόδια, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εκπαιδευμένο προσωπικό, τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, τήρηση ωραρίου εργασίας κλπ).

Τέλος το επιχείρημα ότι κάποια ζητήματα τα χειρίστηκε η προηγούμενη Ηγεσία αρχίζει μέρα με την μέρα να ξεθωριάζει, εκτός και αν το Κράτος δεν έχει συνέχεια”.