ΕΑΣΥ Β/Α: Εξώδικα σε διοικητές Τμημάτων για τις καθημερινές παραβιάσεις εργασίας

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

Έχουμε επισημάνει με μεγάλη φορτικότητα το επικίνδυνο εργασιακό πισωγύρισμα που επικρατεί σε ορισμένες αστυνομικές Υπηρεσίες Α.Τ. και Τ.Α. της Βορειοανατολικής Αττικής. Είχαμε επίσης προβλέψει ότι η συγκεκριμένη διακινδύνευση, να λειτουργούν αυτές οι Υπηρεσίες ακόμη και χωρίς σκοπό και με τους Συναδέλφους να εκτελούν διπλά και τριπλά νυχτερινά και να τους οφείλονται δεκάδες Η.Α., θέτει σε κίνδυνο εν συνόλω τη λειτουργία τους αλλά και την ζωή και υγεία των Συναδέλφων.

Έτσι δύο (2) μήνες πριν (12/10/2019) στο Α.Τ. Πεντέλης και προχθές μόλις, στο Α.Τ. Ζωγράφου δυστυχώς οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο. Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι πλέον να υπερασπισθούμε τα εύλογα και βασικότατα δικαιώματα των Συναδέλφων που εν έτη 2020, καλούνται να είναι αποτελεσματικοί για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ οι ίδιοι τείνουν να βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια και την απογοήτευση.

Σήμερα λοιπόν το Δ.Σ. αποφάσισε γι αυτήν την απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση, να αποστείλει τα πρώτα εξώδικα διαμαρτυρίας και έχει αναθέσει στους Νομικούς Συμβούλους της να κάνουν όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προς τούτο.

Οι συγκεκριμένοι αποδέκτες διοικητές παραβιάζουν συστηματικά τα παραπάνω και πρέπει αυτή η εργασιακή παρεκτροπή καθώς και η συνεχής αφηρημένη – συγκεκριμένη διακινδύνευση της ζωής και υγείας μας που μας εκθέτει όλους, να σταματήσει τώρα.

Το Αρχηγείο, νομίζουμε ότι πρέπει να σταθμίσει την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών δίπλα με την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ. Σ’ άλλη περίπτωση φρονούμε πως θα επιχειρηθεί η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών ενώ αυτοί που διαφυλάσσουν τελούν σε καθεστώς ανασφάλειας και απογοήτευσης.