ΕΑΣΥ Αθηνών: Η διεύρυνση γκαζώνει στα νοσοκομεία τραυματίες ξημερώνει Αστυνομία

Σε απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη και η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αφορμή ακόμα ένα συμβάν που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019, όπου συνάδελφοι – μέλη μας ποδοπατήθηκαν από διαδηλωτές, ενώ εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας. Αναρωτιόμαστε παράλληλα ως πότε οι συνάδελφοί μας θα είναι ο «σάκος του μποξ» πάνω στον οποίο θα εξασκείται ο καθένας και στο τέλος θα αποτελούν και τον μόνιμο φταίχτη;

Άραγε αποτελούμε ως Έλληνες αστυνομικοί φωνή βοώντος εν τη ερήμω ή μήπως είμαστε για κάποιους το εύκολο θύμα;

Αλήθεια ο σημερινός τραυματισμός των δύο συναδέλφων μας και η εισαγωγή τους στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., πώς θα προβληθεί από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή πάλι ο αστυφύλακας είναι μονίμως αυτός που «δέρνει» και βασανίζει, όπως κάποιοι διατείνονται; Εμείς πάντως, μέσω εκπροσώπων μας, ήμασταν πάλι στο νοσοκομείο δίπλα στους τραυματίες μας.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, ότι επιβάλλεται να συστρατευθούμε όλοι στον αγώνα για την απομόνωση των φορέων της ωμής βίας από όπου αυτή και αν προέρχεται, αποβάλλοντας την ιδεοληψία που κάποιοι κουβαλάνε επί σειρά δεκαετιών.

Οφείλει άμεσα να δεσμευτεί η Κυβέρνηση και όλα τα Κόμματα ότι η κατοχύρωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες θα επιτευχθεί μόνο αν θωρακιστεί θεσμικά ο αστυνομικός από τους κινδύνους που τον απειλούν καθημερινά κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, με ταυτόχρονη επιτέλους την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας του.

Για τους λόγους αυτούς, κυρίως όμως για το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον μας, έχουμε συγκαλέσει συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου για την προσεχή Παρασκευή με κύριο θέμα τη θεσμική διαχείριση των καταγγελιών περί αστυνομικής αυθαιρεσίας, καθώς και την θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων, τόσο των πολιτών, όσο και των εργαζόμενων αστυνομικών.

Είναι επίσης απαράδεκτο την ώρα που συνάδελφοί μας μεταφέρονται καθημερινά τραυματίες στα νοσοκομεία εκτελώντας διαταγές της Ηγεσίας και όντας ως Σώμα ο Οργανισμός με τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες εν καιρώ ειρήνης, κάποιοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου να βωμολοχούν σε βάρος τους, με τον πιο χυδαίο τρόπο. Αλήθεια η συγκεκριμένη Βουλευτής φυλάσσεται από αστυνομικούς;

Συντασσόμαστε πλήρως από την πλευρά μας με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για το όλο ζήτημα και αναμένουμε έστω και αργά μια συγνώμη.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δύο συναδέλφους – μέλη μας, τους ευχόμαστε δε καλή ανάρρωση, θέτοντας το νομικό μας τμήμα στη διάθεσή τους για τις όποιες περεταίρω από πλευράς τους ενέργειες απαιτηθούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο