ΕΑΣΥ Αχαϊας: Υποστελέχωση Υπηρεσιών και παρέμβαση Υπουργού

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν λόγω της υποστελέχωσης νευραλγικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας αναδεικνύει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, και ζητά παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Καλούμε τον Υπουργό στην Αχαΐα να δει τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών από πρώτο χέρι και να παρέμβει για την επίλυσή τους», αναφέρει στη «Γ» ο κ. Τσίτσικας, τονίζοντας πως «μετά τη μηδενική ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και της διακοπής των περισσότερων αποσπάσεων τα προβλήματα είναι σοβαρά».

Ειδικότερα, υπογραμμίζει: «Η ενασχόλησή μας τόσο με το αεροδρόμιο του Αράξου, με τις φυλακές, τα δικόγραφα, τη φρούρηση των δικαστηρίων, το μεταναστευτικό με καθημερινές επιχειρήσεις και πολλά άλλα έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους συναδέλφους μας, οι οποίοι καθημερινά έχουν να διαχειριστούν εκτός όλων των ανωτέρω, αθλητικές εκδηλώσεις, πορείες, το κυκλοφοριακό, φύλαξη στόχων και πλήθος άλλων δράσεων. Μόνο το τμήμα Μεταγωγών ζητάει περίπου 20 ακόμα και περισσότερα άτομα ημερησίως, τα οποία προέρχονται από όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες, αφού λόγω της έλλειψης δύναμης η μια υπηρεσία ενισχύει της άλλης για να καλυφθούν οι ανάγκες. Οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες καλούμαστε να εργαστούμε είναι δύσκολες. Η πρόθεση του κ. Υπουργού για μια αστυνομία κοντά στον πολίτη ειναι προς την σωστή κατευθυνση όμως χρειαζόμαστε ενίσχυση. Αναμένουμε από τον κύριο Υπουργό να καταλάβει ότι η Αχαΐα είναι ένας Νομός με ιδιαιτερότητες που σίγουρα αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης από αυτήν που είχε στις πρόσφατες μεταθέσεις».