ΕΑΞΑ: Τα ΜΑΤ δεν είμαστε οι δυνάμεις κατοχής- Ελπίζουμε ο Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου, να έχει κατανοήσει το ρόλο της ΕΛΑΣ και της Υ.Α.Τ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, για τη μετακίνηση ως ενισχυτική δυνάμεων της ΔΑΕΑ στη Λέσβο

“Για άλλη μία φορά οι διμοιρίες της Υ.Α.Τ καλούνται να δώσουν παρών στις συλλογικές προσπάθειες και στο κυβερνητικό σχέδιο αποκατάστασης της τάξης στη Μόρια Λέσβου που κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχουν να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την ολοσχερή καταστροφή του Κ.Υ.Τ Μόριας λόγω της φωτιάς που είχε ως συνέπεια 13.000 άτομα που διέμεναν προσωρινά εκεί να έχουν διαφύγει στα γύρω βουνά.
Η πανδημία του Covid-19 και τα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί στους πρόσφυγες -μετανάστες κάνουν την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη. Ελπίζουμε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος, που είναι σε υποχρεωτική καραντίνα λόγω της επαφής του με άτομο που διαγνώσθη θετικό στον Covid-19, να έχει κατανοήσει ποιος είναι ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαιτέρως των διμοιριών της Υ.Α.Τ.
Επειδή δεν είμαστε οι δυνάμεις κατοχής, όπως μας είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο χειμώνα, αλλά οι δυνάμεις που δίνουμε τη ψυχή μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της τάξης και των συνόρων της χώρας μας θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.
Ευτυχώς ο απλός πολίτης αντιλαμβάνεται το έργο μας και στη συνείδηση του μας έχει κατατάξει στους οργανισμούς και τους θεσμούς με τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής και εκτίμησης.
Καλή δύναμη συνάδελφοι, καλή επιτυχία στο έργο σας και καλή διαμονή!!!”

Για το Δ.Σ