Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών: “Να αναζητηθούν ευθύνες για τον τραυματισμό των συναδέλφων”

“..αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν τον φραγμό δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις συνάδελφοι(..) να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους όχι μόνο κατά των διαδηλωτών που βιοπράγησαν εναντίον τους, άλλα και κατά των υπευθύνων της ΕΛΑΣ που με τις εντολές τους (..) με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο 401”.

epeis.syntaks.jpgΠΡΟΣ
Το Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ

Συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε την 8/1/2016 δυο διμοιρίες- μια της ΥΜΕΤ και μία της ΥΑΤ- είχαν διαταχθεί να πραγματοποιήσουν φραγμό στα Λουλούδαδικα επί της Β. Σοφίας προκειμένου να ανακόψουν την πορεία που πραγματοποιούσε το ΠΑΜΕ εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Ξαφνικά και αναίτια οι αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν τον φραγμό δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις συνάδελφοι.
Σημειωτέον οι εντολές που είχαν δοθεί στις δ/ριες από το κέντρο επιχειρήσεων ήταν για μη χρήση των δημοσίων ειδών και η απώθηση των διαδηλωτών στον φραγμό να γίνει μόνο με τις ασπίδες.
Ζητούμε από το Δ.Σ της Ένωσης Αθηνών να κατευθύνει τους συναδέλφους ορθά ώστε να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους όχι μόνο κατά των διαδηλωτών που βιοπράγησαν εναντίον τους, άλλα και κατά των υπευθύνων της ΕΛΑΣ που με τις εντολές τους τους άφησαν έρμαια στις άγριες ορέξεις των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο 401.

1.Φώτης Βασίλειος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ.
2.Ψαλλίδας Γεώργιος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ


*pasapolice.blogspot.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport