Δυτική Ελλάδα: Ο Dragsterάς .. άνοιγε φαρμακεία για να “στήνει” αυτοκίνητα

Το δαπανηρό του χόμπι, αγώνες Dragster αυτοκινήτων, «υποστήριζε» με …κλοπές χρηματοκιβωτίων από φαρμακεία της Δυτικής Ελλάδας

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα τα τελευταία χρόνια στους αγώνες Dragster σε ηλικία 52ετών, όταν έσβηνε τη μίζα και άφηνε το τιμόνι του χαρακτηριστικού  μπλε αγωνιστικού του αυτοκινήτου με τα 1100 άλογα ιπποδύναμη, ταξίδευε σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, διέπραττε ληστείες σε φαρμακεία και καταστήματα, κι «έριχνε» τα χρήματα, στο “στήσιμο” των αυτοκινήτων με τα οποία αγωνιζόταν.

Ταξίδευε από την Αθήνα στο Αγρίνιο, την Πάργα, τη Βόνιτσα και τη Λευκάδα και φέρεται να είχε διαπράξει τουλάχιστον 18 διαρρήξεις σε φαρμακεία και σε καταστήματα, με το συνολικό ποσό από τα κλοπιμαία, να ανέρχεται στις €419.578 ! Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, είχαν διαπιστώσει ότι κάθε φορά, ο δράστης στις πανομοιότυπες ληστείες και κλοπές που είχε διαπράξει, αφαιρούσε τα καταγραφικά από τις κάμερες, ώστε να αφήνει τα λιγότερα ευρήματα για τις Αρχές . Στις πέντε τελευταίες κλοπές από φαρμακεία στο Αγρίνιο, είχε αφαιρέσει €2.260 και τα δυο καταγραφικά μηχανήματα συνδεδεμένα με κάμερες ασφαλείας, τα οποία κατασχέθηκαν στην κατοχή του.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον δώδεκα κλοπές σε οκτώ φαρμακεία, δυο καταστήματα, ένα τουριστικό γραφείο και ένα βενζινάδικο στη Βόνιτσα, την Πάργα και την Λευκάδα, από τα οποία είχε αποσπάσει συνολικά €284.458, κοσμήματα αξίας €132.860 Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι και το γκαράζ του, κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, €7.500 , διαρρηκτά εργαλεία, δυο πιστόλια κρότου- λάμψης και επτά καταγραφικά μηχανήματα από καταστήματα τα οποία είχε διαρρήξει.

«Εξαρτάται από τα κουράγια σου, και την τσέπη σου αν θες να ακολουθήσεις αυτό το σπορ, γιατί είναι δαπανηρά αυτά τα .. πράγματα»! περιέγραφε ο 52άχρνος Dragster-άς.

Ο ίδιος, χρησιμοποιούσε τεχνάσματα κάθε φορά που απασχολούσε τις Αρχές. Στους Αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου οι οποίοι  είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον 52άχρονο οδηγό αγώνων πίστας και τον συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης (09/04) στους Αμπελόκηπους,  υποστήριξε ότι είναι.. «άστεγος»! Η παρακολούθηση, ωστόσο αποκάλυψε το BMW αυτοκίνητο της… πεθεράς του, το οποίο είχε στην κατοχή του, και κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη των κλοπών, ενώ διακριβώθηκε ότι είχε αποκρύψει το κλειδί του, σε παρακείμενο παρτέρι. Σε έρευνα στο πορτ παγαζ του αυτοκινήτου, κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτά εργαλεία !

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, το 2004 είχε συλληφθεί από το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, για κλοπές χρηματοκιβωτίων από εταιρείες και εμπρησμούς σε όλη την επικράτεια. Όπως είχε διακριβωθεί στην έρευνα για τη δράση του, φέρεται να πραγματοποιούσε παραγγελίες σε εταιρείες ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε στους αγώνες Dragster . Όταν τον ενημέρωναν για την παράδοση της παραγγελίας του, το ίδιο βράδυ έκανε διάρρηξη στις επιχειρήσεις ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αφαιρούσε την παραγγελία του και στη συνέχεια προκαλούσε εμπρησμό στις εγκαταστάσεις.
Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος με την οποία παραπέμφθηκε (0/04) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.