Δυτική Αττική: Συμμορία Ρομά με “ακριβά γούστα” ζούσε από διαρρήξεις χλιδάτη ζωή, με πισίνες και τζακούζι- Τους συνένδραμε Αστυνομικός

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, συμμορία Ρομά που διέπραττε κλοπές από σπίτια σε περιοχές της επικράτειας με τη συνδρομή.. Αστυνομικού

Σε επιχείρηση της Αστυνομίας σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε πισίνες, τζακούζι και .. χλιδή. Καθώς τα Ρομά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέλεγαν να ενοικιάζουν πολυτελείς μεζονέτες και κυκλοφορούσαν με πολυτελή οχήματα.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά η εγκληματική οργάνωση των Ρομά, διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες και αφαιρούσε χρυσαφικά αξίας και χρήματα. Κάθε φορά χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους διαφορετικά οχήματα, τα οποία ανανέωναν ώστε να αποφεύγουν να εντοπιστούν από την Αστυνομία. Η συμμορία των Ρομά  για να νομιμοποιησει τα παράνομα έσοδά της, ίδρυε επιχειρήσεις, λειτουργικές και εικονικές, ενώ μέρος των εσόδων της επενδύονταν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σε συνδρομή της εγκληματικής δράσης των Ρομα όπως διακριβώθηκε κατά την αστυνομική έρευνα και Ανθυπαστυνόμος Τμήματος Ασφαλείας . Ο επίορκος Υπαξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους Ρομα αν κάποιο από τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ή κάποιος από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχε τεθεί υπό έρευνα για την ΕΛΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν 28 ρολόγια, πλήθος κοσμημάτων, €41.114, επτά οχήματα, 35 κινητά τηλέφωνα και μπλε φάρος. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 59 κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Χαλκίδας, της Λαμίας, του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Αχαΐας και της Χαλκίδας. Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση, από την εγκληματική δράση της, ξεπερνά το ποσό των 330.000 ευρώ.

Δέκα Ρομά, ηλικίας 19 έως 40 ετών κι ένας Αλβανός συνελήφθησαν ως μέλη συμμορίας που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες σε όλη την επικράτεια, ενώ εξιχνιάστηκαν- μέχρι στιγμής- συνολικά 59 περιπτώσεις σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Χαλκίδας, της Λαμίας, του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Αχαΐας και της Χαλκίδας Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον ο Ανθυπαστυνόμος ενώ αναζητούνται πέντε επιπλέον Ρομα μέλη  της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιποίηση αρχής και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ενώ ο Ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ, κατηγορείται για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.