Δυτική Αττική: Κατασχέθηκαν περίπου 11.000 λίτρα αντισηπτικού

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατασχέθηκε αντισηπτικό υγρού

Δεν είχαν δηλωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η ποσότητα των 10.945,9 λίτρων αντισηπτικού υγρού, η οποία κατασχέθηκε σε αποθήκη στη Δυτική Αττική, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Στο πλαίσιο ενεργειών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού ( COVID -19) εντοπίστηκε το μεσημέρι (13/04) σε περιοχή της Δυτικής Αττικής αποθήκη, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, κατασχέθηκαν 10.276 φιαλίδια των 1.000 ml , 4.140 φιαλίδια των 135 ml και 370 φιαλίδια των 300 ml .

Άμεσα ενημερώθηκαν ο Ε.Ο.Φ., η ΥΠ.Ε.Ε. -πρώην Σ.Δ.Ο.Ε.- και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως διακριβώθηκε – κατόπιν σχετικής έρευνας-  δεν είχε προηγηθεί η προβλεπόμενη καταχώρηση των ποσοτητων αντισηπτικού στον ειδικό σύνδεσμο του κεντρικού ιστότοπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά παράβαση των μέτρων αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).

Οι ποσότητες κατασχέθηκαν και παραλαμβάνονται από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας συντάσσεται σχετικό προανακριτικό υλικό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής